Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Συνεχίζεται η ”μάχη” με τον χιονιά – Απεγκλωβίστηκαν 6 άτομα από αυτοκίνητα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ανατολική Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις ισχυρές -κατά τόπους- βροχές, τις χαμηλές θερμοκρασίες, και τον παγετό…

ενώ προβλήματα καταγράφονται στην κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, στο οποίο συνεχίζεται ο εκχιονισμός από συνεργεία των δήμων και της Περιφέρειας που δίνουν μάχη προκειμένου να κρατήσουν ανοικτό.

Δεκάδες σχολεία στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου παραμένουν και σήμερα κλειστά, ενώ έξι άτομα απεγκλωβίσθηκαν με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής τα ξημερώματα στο Σελάκανο Ιεράπετρας, καθώς τα δύο αυτοκίνητα που επέβαιναν λόγω του χιονιού και της ολισθηρότητας ακινητοποιήθηκαν.

Το ύψος του χιονιού στο Οροπέδιο Λασιθίου έχει φθάσει τα 40 εκατοστά και η θερμοκρασία στους -5 βαθμούς. Από τις 06.00 το πρωί έχει ξεκινήσει ο εκχιονισμός εντός του Οροπεδίου και στο περιμετρικό οδικό δίκτυο, ενώ άρχισε παράλληλα και ο εκχιονισμός στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, από την πλευρά του Ηρακλείου.

Το βασικό πρόβλημα που καταγράφεται με το φως της ημέρας στο Οροπέδιο, αφορά το δίκτυο ύδρευσης που δεν λειτουργεί εξαιτίας του παγετού. «Αν δεν έχουμε νέα χιονόπτωση πιστεύουμε ότι μέχρι το μεσημέρι θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε το οδικό δίκτυο. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να καταγράψουμε την πλήρη εικόνα των προβλημάτων σε όλο το δήμο» δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Μηλιαράς.

Αντίστοιχο σκηνικό από την κακοκαιρία επικρατεί και στο νομό Ηρακλείου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, των Ασιτών, του Αγίου Μύρωνα σε χωριά του δήμου Μινώα Πεδιάδος αλλά και στις Γωνιές του δήμου Μαλεβιζίου. Τα συνεργεία των δήμων βρίσκονται από τα ξημερώματα στους δρόμους προσπαθώντας να τους κρατήσουν ανοικτούς.

Ο δήμος Γόρτυνας, από τις 05.30 το πρωί ξεκίνησε ο εκχιονισμός και παράλληλα οι ρίψεις αλατιού για να μην αποκλειστεί η περιοχή. Ο δήμαρχος Γόρτυνας, μάλιστα, ζήτησε επιπλέον συνδρομή από την αντιπεριφέρεια Ηρακλείου και τον γειτονικό δήμο Φαιστού, καθώς η χιονόπτωση εντάθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ηράκλειο: Τραγωδία σε οικοδομή – Αυτοκτόνησε μετά από τηλεφώνημα στην Αλβανία!

Πρέβεζα: Μια κλοπή που συγκίνησε τα θύματα και τους αστυνομικούς

Κρήτη: Λεωφορείο των ΚΤΕΛ, κατέβασε και παράτησε στα χιόνια ανήμπορη γυναίκα!

Πάτρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μάνα και το 1,5 ετών αγοράκι της!

Χανιά: Δυστύχημα με νοικοκυρά – Έπεσε από καρέκλα και σκοτώθηκε!

Ηλεία: Οι νεαροί τσιγγάνοι τράκαραν με τον λάθος άνθρωπο, τη λάθος στιγμή…

Ικαρία: Πρόσκρουση του πλοίου ”Μυτιλήνη” στον προβλήτα του λιμανιού!

Κρήτη: Οι τελευταίοι που χτύπησαν το κουδούνι, δεν ήταν καλεσμένοι στο γλέντι…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε