Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: Θρήνος και… αμέτρητοι αστυνομικοί στη δίκη για το μακελειό στο Ροτάσι – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από το PrismaNews
ΦΩΤΟ από το PrismaNews

Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η εκδίκαση της υπόθεσης των δύο ανηλίκων που εμπλέκονται στο φονικό που έγινε στο Ροτάσι τον περασμένο Σεπτέμβριο βυθίζοντας στο πένθος μία οικογένεια και δημιουργώντας εντάσεις σε μία μικρή κοινωνία.

Από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έζωσαν το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου ενώ εντός και εκτός βρισκόταν πολύς κόσμος και από τις εμπλεκόμενες οικογένειες.
Μαύρα πουκάμισα, στιβάνια, μαυροφορεμένες γυναίκες και εικόνες αναβρασμού και αναστάτωσης επικρατούν από νωρίς στον προθάλαμο του Δικαστηρίου Ανηλίκων ενώ σε αυτό πρόσβαση έχουν μόνο οι παράγοντες της δίκης αφού η ακροαματική διαδικασία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών αφού στο σκαμνί κάθονται παιδιά κάτω των 18 ετών.

ΦΩΤΟ από το PrismaNews

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι στο Δικαστηριο Ανηλίκων Ηρακλείου είναι οι δυο 17χρονοι πρωταγωνιστές του φονικού με την αιματηρή διένεξη μεταξύ δυο οικογενειών που έστειλε στο θάνατο έναν 17χρονο νεαρό και στο νοσοκομείο τρία ακόμη άτομα τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του πατέρα του νεκρού αγοριού ενώ αμέσως μετά κατέθεσε ο θείος του θύματος.

ΦΩΤΟ από το PrismaNews

Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, τα όσα φτάνουν εκτός αίθουσας είναι ελάχιστα. Μετά από κάθε κατάθεση οι μάρτυρες μιλούν σε συγγενείς και φίλους που θέλουν να μάθουν για την εξέλιξη της δίκης που ως φαίνεται δε θα ολοκληρωθεί σήμερα.
Το κτίριο του δικαστικού μεγάρου βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό υπό τον φόβο εντάσεων και διενέξεων μεταξύ των δυο οικογενειών αφού οι μνήμες από την τραγωδία είναι ακόμα νωπές.

ΦΩΤΟ από το PrismaNews

Διμοιρίες έχουν περικυκλώσει το κτίριο ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται και εντός του μεγάρου.
Έξω από την αίθουσα όπου γίνεται η δίκη, έχει τοποθετηθεί μαγνητική πύλη με τα μέτρα ασφαλείας να χαρακτηρίζονται δρακόντεια. Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει.

Ο 17χρονος βασικός κατηγορούμενος είχε ομολογήσει

Έχει πει ότι ήταν εκείνος που χτύπησε πισώπλατα τον άτυχο συγχωριανό του με μαχαίρι τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Παραδέχθηκε ότι έκανε εκείνος το έγκλημα αναλαμβάνοντας έτσι πλήρως την ευθύνη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία τετελεσμένη και σε απόπειρα, αφού φαίνεται ότι φέρει την ευθύνη και για το τραυματισμό ενός ακόμα ατόμου με το μαχαίρι που κρατούσε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Ο 17χρονος νεαρός κρίθηκε προφυλακιστέος και έκτοτε κρατείται στις φυλακές της Αυλώνας.

Την ίδια στιγμή στο σκαμνί κάθεται και ο συνομήλικός του εξάδελφος του θύματος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται επίσης ο πατέρας, ο αδερφός και ο γαμπρός του 17χρονου βασικού κατηγορουμένου καθώς επίσης και ένας θείος του θύματος, για τους οποίους όμως δεν έχει οριστεί ακόμα δικάσιμος.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Σε εξέλιξη η δίκη για το μακελειό στο Ροτάσι με τη δολοφονία 17χρονου

Έξι άτομα στο “σκαμνί” για το μακελειό στο Ροτάσι

Φόβοι για βεντέτα μετά το μακελειό στο Ροτάσι – Θέμα χρόνου η σύλληψη των υπολοίπων

Μακελειό στην Κρήτη με νεκρό έναν 17χρονο! Άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε