Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Τα συνθήματα στις πορείες κατά της ψήφισης του ασφαλιστικού – Οι συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο και Χανιά!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Με δύο συγκεντρώσεις και πορείες, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , επιστημονικοί φορείς, συνταξιούχοι και άνεργοι…

από το Ηράκλειο εξέφρασαν την αντίθεση τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφισθεί απόψε από τη Βουλή, τιμώντας παράλληλα τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η πρώτη συγκέντρωση οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έξω από τα γραφεία του και στη συνέχεια οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Ελευθερίας και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με πανό και συνθήματα, όπως «Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση», «Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο-έκτρωμα», «Όχι στο νέο ασφαλιστικό – Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος και ανασφάλιστος». Η δεύτερη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ, με συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο, ως «ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους» και μιλά για «απαράδεκτες κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο», υποστηρίζοντας ότι «στο όνομα της κρίσης ο ελληνικός λαός συνεχίζει να βιώνει την πιο βάρβαρη ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων καθώς και της κοινωνίας ολόκληρης». Ακόμη σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η Κοινωνική Ασφάλιση έχει ζωτική αξία για μας και τις οικογένειες μας και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν».

Στα Χανιά, τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά με δύο συγκεντρώσεις. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚ Γιάννης Μανωλικάκης, «οι εργαζόμενοι τιμούν τους αγώνες της εργατικής τάξης λέγοντας όχι στα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό και φορολογικό που συρρικνώνουν τα εισοδήματα και καταργούν κατακτήσεις ετών».

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 1866 και πορεία στο ενετικό λιμάνι της πόλης. «Οι εργαζόμενοι τιμούν την εργατική Πρωτομαγιά και λένε όχι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα-λαιμητόμο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό», τόνισε μεταξύ άλλων σε ομιλία του στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το μέλος της γραμματείας του κινήματος Φώτης Ριγανάκος. Το μεσημέρι στο μνημείο εργαζομένων στην περιοχή Πασακάκι τελέστηκε από φορείς της περιοχής επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στέφανα από εκπροσώπους συλλόγων φορέων και οργανώσεων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε