Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη: Το κυνήγι των ”20” με χρέη χιλιάδων ευρώ στο δημόσιο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών βρίσκονται 20 Κρητικοί οι οποίοι εμφανίζονται να χρωστάνε δεκάδες ως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο δημόσιο.

Οι λίστες των Οικονομικών Εισαγγελέων που περιλαμβάνουν όλα τα ονόματα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου βρίσκονται πλέον στα χέρια της αστυνομίας και στη διάρκεια του 2013 θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στη σύλληψη όλων εκείνων που φοροδιαφεύγουν και χρωστούν μεγάλα ποσά αποφεύγοντας να προχωρήσουν σε ρύθμιση.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ”Πατρις” θα πρέπει άμεσα να κινηθούν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κρητικών που βρίσκονται στη λίστα του Οικονομικου εισαγγελέα, διενερχόντας στοχευμένους ελέγχους.

Θα πρέπει ωστόσο να διευκρινιστει ότι οι διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σαφείς για την αποφυγή λαθών του παρελθόντος. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η σύλληψη να γίνεται σε ώρες λειτουγίας των εφοριών ώστε να υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής και διασταύρωσης των στοιχείων του οφειλέτη.

Μέσα στο 2012 οι διωκτικές αρχές του νησιού προχώρησαν στη σύλληψη δεκάδων κρητικών ανάμεσά τους και γνωστοί επιχειρηματίες για οφειλές προς το δημόσιο με οφειλές από μισό ως 2,5 εκ. ευρω ενώ υπάρχουν και αρκετοί που δεν εντοπίστηκαν και εξακολουθούν να καταζητούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αχαϊα:Το κυνήγι των Αλβανών βιαστών – Τι φοβάται η αστυνομία…

Ηλεία: Προσπάθησε να πατήσει μοτοσικλετιστή επειδή ενοχλήθηκε από τον θόρυβο!

Καλάβρυτα:”Ο Αμβρόσιος είναι επικίνδυνος – Εξαγριώνει τα ένστικτα απλών ανθρώπων”!

Τρίκαλα: Όταν… λεφτά υπήρχαν – Έφτιαξαν οικισμό και τον έχουν να σαπίζει!

Κρήτη: Αστυνομικοί και συγγενείς ζητούν πληροφορίες για τον εικονιζόμενο παππού!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε