Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Το υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να ξεχνάει 166 μαθητές με ειδικές ανάγκες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εντείνονται οι πιέσεις προς το υπ. Παιδείας από το σύνολο των φορέων της Κρήτης για να οριστεί ειδικό εξεταστικό κέντρο στο νησί για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες…

Σύμφωνα με το flashnews.gr, στο θέμα, αναφέρεται σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη και εντελώς άδικη την απόφαση για ορισμό σχολείων σε Αθήνα και Πειραιά ως εξεταστικά κέντρα για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων-μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ΕΠΑΛ της Κρήτης για το τρέχον σχολικό έτος.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων η εν λόγω πρόταση είναι ιδιαίτερη άδικη για τους 166 υποψήφιους-μαθητές από τα σχολεία της Περιφέρειας Κρήτης, που καλούνται να εξεταστούν σε εξεταστικά κέντρα της Αθήνας, με το κόστος της μετακίνησης και της παρατεταμένης διαμονής εκείνων και των συνοδών τους όπως επίσης, την ψυχική και σωματική κόπωση να επηρεάζουν την απόδοση τους και να θεωρούνται ανασταλτικοί παράγοντες για την προσέλευση και συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

«Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα ούτως ώστε να οριστεί εξεταστικό κέντρο εντός Περιφέρειας Κρήτης για τους υποψηφίους με αναπηρίες των ΕΠΑΛ της Κρήτης, θεωρώντας αυτονόητο το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής στο εκπαιδευτικό σύστημα όλων των υποψηφίων», καταλήγει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε