Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Βρήκαν τη σπείρα που εμπλέκεται σε τουλάχιστον 140 ληστείες και κλοπές!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκε η πολυμελής εγκληματική οργάνωση στο Ρέθυμνο, εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 140 υποθέσεις και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων!

Επτά Έλληνες, έξι άνδρες και μία γυναίκα καθώς και τρεις αλλοδαποί εμπλέκονται σύμφωνα με την Αστυνομία, σε υποθέσεις εγκληματικών πράξεων, που έγιναν από τον Μάιο του 2011 έως και τον Οκτώβριο του 2012.
Συγκεκριμένα, φέρονται να έκαναν κλοπές και ληστείες, από τις οποίες η συνολική αξία των κλεμμένων είναι 85 χιλιάδες ευρώ. Από τις… “δουλειές” της συμμορίας, είχαν προκληθεί και φθορές ύψους 20 χιλιάδων ευρώ!

Η Ασφάλεια Ρεθύμνου, κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα από αξιολογήσεις, αξιοποίηση στοιχείων εγκληματολογικών δεδομένων όπως αποτυπώματα, DNA, βίντεο και άλλα, στοιχεία για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ηλικίας από 19 έως 35 ετών, τα οποία στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έκαναν:
75 κλοπές, διαρρήξεις, 6 απόπειρες σε καταστήματα, ραφεία, 46 κλοπές μοτοσικλετών, μία κλοπή αυτοκινήτου, 7 κλοπές σε Ιερούς Ναούς, 2 αρπαγές τσαντών, έναν εμπρησμό αυτοκινήτου και μια απόπειρα ληστείας.

Μέρος των κλεμμένων αντικειμένων βρέθηκε, κατασχέθηκε και αφού αναγνωρίσθηκε επιστράφηκε στους ιδιοκτήτες και θύματα των συλληφθέντων.
Δύο από τους δράστες κρατούνται ήδη σε καταστήματα προσωρινής κράτησης για ίδια αδικήματα ενώ η αστυνομία ερευνά τη συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Για υπερκοστολόγηση έργου παραπέμπονται σε δίκη 28 στελέχη της πρώην Νομαρχίας

Τελευταίες πινελιές για το καρναβάλι στον Τύρναβο – ΦΩΤΟ

Χανιώτης κυνηγούσε με κουζινομάχαιρα έναν Βούλγαρο για να… κάνουν σεξ!

Πάτρα: Έκανε χρήση ηρωίνης μέσα στην εκκλησία!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε