Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: ¨Ενοχοι οι 25 για τα πλαστά διπλώματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένοχοι κρίθηκαν οι 25 από τους 30 κατηγορούμενους στην υπόθεση με τα διπλώματα στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών που είχε αποκαλυφθεί πριν από 5 χρόνια. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αθώωσε τέσσερις υπαλλήλους κι έναν εκπαιδευτή σχολής οδήγησης ενώ έκρινε τους υπόλοιπους ένοχους.

Σε αρκετούς υπήρξε μετατροπή των κατηγοριών, ενώ σε τέσσερις (υποψήφιους οδηγούς) αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Σε δύο υπαλλήλους επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4,5 ετών με το δικαστήριο να αποφασίζει κατά πλειοψηφία τριετή αναστολή. Στους άλλους δύο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών με τριετή αναστολή. Οι υπάλληλοι κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης, της παθητικής δωροδοκίας και της σύστασης συμμορίας.

Σε σχέση με τους τέσσερις εκπαιδευτές που κρίθηκαν ένοχοι, στους τρεις επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με τριετή αναστολή και στον τέταρτο συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών επίσης με τριετή αναστολή.Οι τέσσερις κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της απλής συνέργειας σε ψευδή βεβαίωση και για ενεργητική δωροδοκία. Με τις ίδιες κατηγορίες κρίθηκε ένοχο και το άτομο που έδινε εξετάσεις για λογαριασμό των υποψηφίων. Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών με τριετή αναστολή.

Σε σχέση με τους υποψήφιους οδηγούς, τέσσερις στους οποίους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καταδικάστηκαν από επτά έως εννέα μήνες και οι υπόλοιποι οδηγοί καταδικάστηκαν σε 21 μήνες. Πλην τριών, στους οποίους η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, οι υπόλοιποι έχουν τριετή αναστολή.

Τέλος, κατηγορούμενος που είχε το ρόλο του μεσάζοντα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή. Σημειώνεται ότι οι καταδικασθέντες με τις μεγαλύτερες ποινές έχουν δικαίωμα έφεσης.  Από την πλευρά του εισαγγελέα έδρας κ. Θεοφανίδη, οι προτεινόμενες ποινές ήταν πολύ αυστηρότερες.

Πηγή: CretaLive

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε