Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη:Έτσι…συγχωρέσαμε τον δημοσιογράφο του Spiegel – Δείτε βίντεο!

Κρήτη:Έτσι…συγχωρέσαμε τον δημοσιογράφο του Spiegel – Δείτε βίντεο!

Κτηνοτρόφοι περιγράφουν τις στιγμές που έζησαν με τον δημοσιογράφο που μήνυσαν και έσυραν στα δικαστήρια…

Κτηνοτρόφοι του έκαναν μήνυση για ένα άρθρο που έγραψε – Μετά τη δίκη όμως, όταν τον συνάντησαν του χάρισαν στιγμές που δύσκολα θα ξεχάσει… (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Το 2010 ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Spiegel Ραλφ Χόπε είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Κρήτη καθώς είχε γράψει για ένα… κοινό μυστικό. Πως ορισμένοι Ελληνες και στην προκειμένη περίπτωση ορισμένοι κτηνοτρόφοι στην Κρήτη δήλωναν δυο, τρεις ή και περισσότερες φορές τα ίδια κοπάδια προκειμένου να εξασφαλίζουν μεγαλύτερες επιδοτήσεις από την τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Μετά από αναμονή επτά ωρών, η υπόθεσή του έφτασε στο ακροατήριο όπου μετά από ολιγόλεπτη διαβούλευση των δικηγόρων με την πρόεδρο του δικαστηρίου,ο κατηγορούμενος αθωώνεται με το σκεπτικό ότι οι Κρήτες κτηνοτρόφοι δεν είχαν έννομο συμφέρον για να καταθέσουν τη μήνυση σε βάρος του. Κάπου εκεί ο Ραλφ Χόπε θεώρησε ότι είχε τελειώσει αυτή του η φθινοπωρινή περιπέτεια στην Κρήτη. Κι όμως…

Στην έξοδο του δικαστικού μεγάρου τον περιμένουν ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ηρακλείου Κώστας Καράτζης και άλλοι τρεις ενάγοντες. Του συστήνονται, του ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία του και του προτείνουν να τον ξεναγήσουν στο νησί. Αυτός αρχικά αρνείται αλλά η διερμηνέας του, του εξηγεί ότι η άρνησή του αυτή συνιστά προσβολή στην Κρήτη.

Ετσι, λοιπόν, ο Κώστας, ο Μανώλης, ο Ευστράτιος και ο Διόνυσος διώχνουν το ταξί που θα τον πήγαινε στο ξενοδοχείο του και τον παραλαμβάνουν με κατεύθυνση τον Ψηλορείτη. Μόλις φτάνουν αρχίζει το γλέντι με τον κρητικό παραδοσιακό τρόπο. Δείτε το βίντεο του cretalive.gr…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Πάτρα: Έκανε μαύρη στο ξύλο την ιδιοκτήτρια της καντίνας-Δείτε βίντεο!

Κρήτη: Η γενιά των iPhone συνεχίζει την παράδοση – Το δυσεύρετο ”τυρί της τρύπας”!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε