Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη:Ξενοδόχοι ζητούν το ελεύθερο για απολύσεις και δραματικές μειώσεις μισθών!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εργασιακός “μεσαίωνας” προβλέπεται για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στην ανατολική Κρήτη μετά την αιφνιδιαστική καταγγελία της διμερούς σύμβασης που είχε υπογραφεί το 2010…

μεταξύ των Συλλόγων Ξενοδόχων Ηρακλείου και Λασιθίου και των Σωματείων των Εργαζόμενων στον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού. Η καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους των εργοδοτών έγινε τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, ζητώντας αναπροσαρμογή των μισθών, σε ένα εργασιακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται ούτως ή άλλως από χαμηλούς μισθούς (880 ευρώ μεικτά), μαύρη εργασία και καθεστώς “μαθητείας”.

Οι ξενοδόχοι, βλέποντας τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και εν τω μέσω μπαράζ απολύσεων και περικοπών μισθών, κατήγγειλαν τη σύμβαση, διεκδικώντας ουσιαστικά το “ελεύθερο” να προχωρήσουν κι εκείνοι σε τροποποίηση των εργασιακών συνθηκών.

Μάλιστα ο Σύλλογος Ξενοδόχων Λασιθίου προχωρά ένα βήμα παραπέρα και ζητά και την κατάργηση του επιδόματος τουριστικής εκπαίδευσης! Σύμφωνα με το cretalive.gr, o… επόμενος “στόχος” εικάζεται ότι θα είναι τα Χανιά, γι’αυτό τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης βρίσκονται σε επαφή και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των σωματείων με τα Εργατικά Κέντρα, προκειμένου να συντονιστεί η δράση σε παγκρήτιο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
“Τρώνε” το δώρο, μειώνουν και τους μισθούς όλων των εργαζόμενων

Ναι στις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε