Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κρήτη:Κρίσιμες ώρες για τους νεαρούς τραυματίες της καταδίωξης-Νέα συγκλονιστική μαρτυρία!

ΦΩΤΟ από prismanews.gr
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Την ώρα που τα δύο παιδιά χαροπαλεύουν, ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε στο σημείο του τραυματισμού τους, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, άνοιξε το στόμα του…

Δραματικές ώρες περνούν στους διαδρόμους του ΠΑΓΝΗ οι οικογένειες των δύο αγοριών που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή μετά τον τραυματισμό τους, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου έπειτα από την καταδίωξη των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τα δύο αγόρια σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένα και υπό την επίβλεψη των γιατρών της ΜΕΘ παίδων, νοσηλεύονται  φέροντας βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο ένας αλλά και βαριά τραύματα στο στήθος επιπλέον ο άλλος.

Στο πλευρό των δύο οικογενειών σπεύδουν από χθες συγγενείς, φίλοι αλλά και συγχωριανοί. Ακόμα και άνθρωποι άγνωστοι στο συγγενικό περιβάλλον πέρασαν από το ΠΑΓΝΗ προκειμένου να πουν τα όσα είδαν τη στιγμή του τροχαίου περνώντας από το σημείο, αφήνοντας τα στοιχεία τους στη διάθεση των οικογενειών.
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Χθες το απόγευμα (24-01-2013) εμφανίστηκε στο νοσοκομείο, στη μητέρα του ενός αγοριού ένας 23χρονος νεαρός από τις Δαφνές. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε στο σημείο του τροχαίου στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως είπε στο prismanews.gr: ”Βρισκόμουν εκεί απέναντι όταν άκουσα ένα δυνατό θόρυβο. Έτρεξα να δω τι είχε συμβεί και είδα το μηχανάκι του Σπύρου πεσμένο από κάτω… Τα παιδιά ήταν πεσμένα λίγο πιο πέρα, σε μία απόσταση 3 περίπου μέτρων μεταξύ τους. Ο Σπύρος ήταν πεσμένος ανάσκελα και σπαρταρούσε ενώ ο Γιώργος ήταν μπρούμυτα και δεν κουνιότανε καθόλου. Η αστυνομία δε μας άφησε καθόλου να πλησιάσουμε…

Στην αρχή ήταν 5 -6 αστυνομικοί αλλά μετά ήρθαν πολλοί. Περιπολικά, μηχανές… χαμός. Πλησίασα το μηχανάκι και μία αστυνομικός δε με άφησε. Κρατούσε κάτι χαρτιά και με ρώτησε αν γνωρίζω την πινακίδα. Η πινακίδα ήταν βιδωμένη πάνω στο φτερό της μηχανής”.
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Η περιγραφή του 23χρονου φαίνεται να ανατρέπει κάποια δεδομένα όπως αυτό που λέει ότι το μηχανάκι δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, κάτι που λέει και ο πατέρας του 19χρονου αγοριού από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε ότι το παιδί του χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Ο 23χρονος αυτόπτης μάρτυρας πάντως φαίνεται ότι ήταν αυτός που ενημέρωσε την αδερφή του 19χρονου τραυματία και τον πατέρα του που έτρεξαν στο σημείο του τροχαίου.

Η υπόθεση έχει φύγει πλέον από τα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει περάσει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης. Οι νεαροί δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της μη σκοπούμενης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βαθμό πλημμελήματος.
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Στη συνέχεια ο τακτικός ανακριτής μπορεί να φωνάξει και όποιον ακόμα μάρτυρα θεωρεί ότι μπορεί να συμβάλει καταλυτικά με την κατάθεση του στην υπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση. Παράλληλα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει ήδη δώσει από χθες εντολή για την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο μετά από καταδίωξη στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Χανιά: Άγρια ληστεία με καλάσνικοφ σε βενζινάδικο – Χειροπέδες στους δράστες!

Πάτρα: Πού φαντάζεστε ότι βρίσκονται αυτές οι τουαλέτες; – Δείτε φωτό!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε