Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη:Οι Γερμανοί που… είναι φίλοι μας και ραβδίζουν τις ελιές μας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Είναι Γερμανοί και οι καλύτεροι διαφημιστές της Ελλάδας, αντίθετα με ορισμένους συμπατριώτες τους που δεν ήξεραν που…έπεφτε η χώρα μας και μας ΄’έσουραν’ τα εξ’αμάξης…

Εκείνοι έρχονται κάθε χρόνο μέσω της ‘Τόμας Μόρους Ακάντεμι’ -από την περιοχή της Κολωνίας- όχι για να περιηγηθούν απλώς στη χώρα μας , αλλά για να…ραβδίσουν ελιές και να δουν από κοντά τα κρητικά προϊόντα!

Για τους Γερμανούς , διαφόρων κοινωνικών και οικονομικών τάξεων, είναι και φέτος μια μοναδική εμπειρία στο λιόφυτο του Δημοσθένη Σαπουντζάκη, στους Ζωφόρους Ηρακλείου. Όλοι ενθουσιασμένοι με τη δουλειά και βεβαίως με το μοναδικό προϊόν που παρήγαγαν οι ίδιοι, το πολύτιμο λάδι.

“Ήρθαμε και φέτος με 30 άτομα από την περιοχή της Βεστφαλίας για να ραβδίσουμε ελιές, να δούμε από κοντά την παραγωγή σε όλα τα στάδια. Μάλιστα ο μικρότερος ραβδιστής μας είναι 14 ετών” λέει ο κ.Σταμάτης Λυμπερόπουλος πρωτοπόρος του…κινήματος που εδώ και τόσα χρόνια φέρνει ανθρώπους να γνωρίσουν από κοντά την Κρήτη!

“Ναι, είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι. Θέλουν να απολαμβάνουν το ταξίδι και τη διαδικασία. Πρέπει να σας πως ότι έχουν τη δυνατόητα και εδώ στο χωριό να δουν από κοντά τα αγροτικά προϊόντα, ότι βγάζει η κρητική γη και πάνω από όλα την κρητική φιλοξενία” τονίζει ο κ.Λυμπερόπουλος στο cretalive.gr, που επισημαίνει ότι όσα χρόνια γίνεται αυτή η προσπάθεια τόσο αυξάνονται οι παραγγελίες για κρητικό κι ελληνικό λάδι.

“Είμαστε σε επαφή με ένα έμπορο από την Κολωνία που μας λέει ακριβώς πόσο μεγάλες ποσότητες του παραγγέλνουν όταν γίνεται αυτή η δραστηριότητα” αναφέρει ο κ.Λυμπερόπουλος που έχει ξεκινήσει μόνος του την προσπάθεια αυτή εδώ και χρόνια χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια από κάποιο φορέα. Το σημαντικότερο είναι ότι έχει τους απόλυτς διαφημιστές μαζί του για την χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε