Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη:Σκηνές αρχαίας τραγωδίας για τον θάνατο βρέφους,μετά από επέμβαση ρουτίνας!

Κρήτη:Σκηνές αρχαίας τραγωδίας για τον θάνατο βρέφους,μετά από επέμβαση ρουτίνας!

Οι γονείς του μόλις 11 μηνών αγοριού στρέφονται εναντίον του παιδοχειρουργού που είχε αναλάβει την εγχείρηση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πατέρας του βρέφους χειροδίκησε εναντίον του γιατρού

Τραγικές ώρες ζει από το βράδυ της Κυριακής (04-11-2012) μία οικογένεια στο Ηράκλειο, που θρηνεί το χαμό του μόλις 11 μηνών αβάπτιστου αγοριού της,  το οποίο παρουσίασε επιπλοκές μετά από επέμβαση ρουτίνας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το μωρό της οικογένειας εισήχθη στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου  στις 30 Οκτωβρίου, πριν από μία εβδομάδα δηλαδή, προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση βουβωνοκήλης. Ωστόσο η μετεγχειρητική του πορεία δεν πήγε όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα ο θεράπων γιατρός του να αποφασίσει να το βάλει εκ νέου στο χειρουργείο το περασμένο Σάββατο αλλά και την Κυριακή, με τις πληροφορίες του cretalive.gr να  αναφέρουν ότι το βρέφος υπέστη στη διάρκεια του τελευταίου χειρουργείου καρδιακή ανακοπή.

Το άτυχο αγοράκι δεν άντεξε και κατέληξε ,στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων,  περίπου τα μεσάνυχτα της Κυριακής, έπειτα από σηψαιμικό σοκ. Στο νοσοκομείο διαδραματίστηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας , με τους γονείς του αγοριού και τους συγγενείς του, να στρέφονται εναντίον του παιδοχειρουργού που είχε αναλάβει την εγχείρηση βουβωνοκήλης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο πατέρας του μικρού μέσα στην οργή του χειροδίκησε εναντίον του γιατρού , ενώ η οικογένεια κατέφυγε και στη δικαιοσύνη , προκειμένου να  ερευνηθούν τα ακριβή αίτια  της τραγωδίας που χτύπησε το σπίτι τους.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια, με καταγωγή από τα Βορίζια, διαμένει στην περιοχή του Κατσαμπά στο Ηράκλειο και έχει δύο ακόμα ανήλικα παιδιά.

Επείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο διοικητής του νοσοκομείου
Άμεση ήταν η αντίδραση του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ , Νίκου Κοκκίνη, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του 11μηνου αγοριού διέταξε την διενέργεια επείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου αναφέρεται :

«Η Διοίκηση του ΠΑ.Γ.Ν.Η. – Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο-Πανάνειο» εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια για την απώλεια του 11μηνου άρρενος τέκνου της. Προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση, διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία διενεργείται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χειρουργείου του Νοσοκομείου, Καθηγητή Ουρολογίας κ. Φραγκίσκο Σοφρά». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε