Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη:Το μυστικό της μακροζωϊας,από την εικονιζόμενη που σήμερα κλείνει τα 102 χρόνια!

ΦΩΤΟ από madeincreta.gr
ΦΩΤΟ από madeincreta.gr

Το μυαλό της είναι ”ξυράφι” και η ίδια δηλώνει πως έχει όρεξη για ζωή…

Ερημιά στο Περαχώρι, εκεί που τελειώνει το Όρος, το καταφύγιο των 25 ψυχών! Τόσοι έμειναν, αφού οι νεότεροι ανηφόρισαν στην Αθήνα για να συνεχίσουν τη ζωη τους. Εκεί στην άκρα, λοιπόν, σε μια μεγάλη αυλή, η Μαρία Γκογεράκη παίρνει τον αέρα και τα χρόνια του Βρύσινα και ανανεώνει την ψυχή της!

Έφτασε σήμερα στα 102 της χρόνια και το μυαλό της είναι «ξυράφι». Εχει ζωντάνια και είναι «γερή κράση». Στο φαγητό της, μεσημέρι και βράδυ πίνει από μισό ποτηράκι κρασί και σου λέει με δυο κουβέντες και με μια φωνή που θυμίζει αντρειοσύνη και λεβεντιά, πως «εδά τα πράματα είναι άνω-κάτω».

Ύστερα αρχίζει να αποκολλά κομμάτια- κομμάτια από την πολύχρονη ζωή της: «Εγώ ‘ μαι Αναγνωστάκη. Επαέ γεννήθηκα κι επαέ ανατράφηκα. Ο άντρας μου ήτονε ο Φώτης ο Γκογεράκης από τη Γενή και μου είπανε πως είμαι γεννημένη το ’12 μα στα χαρτιά με έχουνε γράψει το ’11. Κι άλλοι λένε πως εγεννήθηκα το ’10. Ξέρω ‘γω! Είμαι γέννημα, όπως και να το πεις, των Βαλκανικών πολέμων…»

Όσο για τη συνταγή της μακροζωϊας της; Λέει στο madeincreta.gr «Ό,τι κάνω εγώ να κάνεις κι εσύ για να ζήσεις όσο ζω! Να δουλεύεις σαν τον σκλάβο μέρα και νύχτα, όπως ήμουν σκλάβα και εγώ, να πίνεις το κρασάκι σου με μέτρο και να μην κάνεις κατάχρηση…»

Για την οινοποσία των χρόνων της νιότης της, είναι ειλικρινής: «Στα νιάτα μου όντε σμίγαμε στην παρέα με τσ’ άντρες τσι μεθούσα. Έπινα και το ούζο…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Συνεχής ενημέρωση για τα επεισόδια στη ΔΕΘ και την επίθεση στον γερμανό πρόξενο

Θεσσαλονίκη:Τρόμος για νεαρές μητέρες – Βρέθηκαν με σύριγγες στον λαιμό!

Άργος:Οι τσιγγάνοι τον έβρισαν και του άνοιξαν το κεφάλι,με σκεπάρνι!

Κρήτη: Αναστάτωση και προβληματισμός από 4 σεισμούς τα ξημερώματα!

Αχαϊα:Συγκλονίζει ο θάνατος νεαρού οδηγού-Χαρίζει ζωή με τα όργανά του!

Εύβοια: Άνοιξε την ντουλάπα και… κοκκίνησε από τον θυμό του!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε