Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυλλήνη: Ποιος είναι ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ και τι λέει για τον χρόνο παραμονής των προσφύγων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο δήμαρχος της Κυλλήνης, ο Ναμπίλ Μοράντ από τη Συρία που ζει στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων…

λόγω της μεταφοράς 300 προσφύγων από τη Συρία στην περιοχή του. Ο  δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης δεν είναι μια νέα παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος επί τρείς θητείες, εκλεγμένος μάλιστα πρώτος σε σταυρούς. Είναι γιατρός, εγκατεστημένος στα Λεχαινά τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, ενώ είναι παντρεμένος με ελληνίδα γιατρό και έχουν μια κόρη και δύο εγγόνια.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο δήμαρχος της Κυλλήνης μίλησε στα Parapolitika 90.1 και στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, για την άφιξη των προσφύγων στην περιοχή  και τον χρόνο παραμονής τους. ”Μίλησα με πολλούς χθες και σήμερα. Κάποιοι που έχουν υπόλοιπη οικογένεια στο εξωτερικό και έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, κάποιοι θέλουνε να φύγουν να γυρίσουν στη Συρία αλλά οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος επειδή έχουν ή κανένα συγγενή ή ο ίδιος ο σύζυγος. Δηλαδή είναι δύο γυναίκες εδώ, γυναίκες με παιδάκια μικρά οι άνδρες τους είναι και οι δύο στη Γερμανία και αυτοί είναι εδώ εγκλωβισμένοι και ήρθανε αυτοί να τους πάρουν και δεν μπορούσαν να τους πάρουν.

”Όλοι οι Σύριοι οι άνδρες που μένουν μέσα, επειδή ακόμα κάνουν εργασίες γιατί ήταν κλειστό το παραθεριστικό κέντρο επτά χρόνια και έχει πάθει μεγάλες φθορές βοηθάνε. Τα χορτάρια, τα δέντρα και να σας πληροφορήσω όλοι βοηθάνε, κουβαλάνε, κόβουν, τα πάντα κάνουν.

Σε ερώτηση για το αν θα μείνουν μόνιμα οι πρόσφυγες απάντησε: ”Δεν νομίζω να μείνουνε μόνιμα. Ήταν για προσωρινή φιλοξενία. Όταν θα γίνει η συμφωνία, θα επικυρωθεί Ελλάδα –ΕΕ και θα μπορέσουν οι περισσότεροι να φύγουν για εκεί που θέλουνε. Εδώ αν θα μείνει μια μικρή μερίδα, αυτοί θα πάνε κάπου αλλού και θα μαζευτούν εκεί που έχει περισσότερες δυνατότητες δηλαδή Αθήνα –Θεσσαλονίκη …

Πηγή: parapolitika 90,1

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε