Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κυλλήνη: Συνεχίζεται η ταιλαιπωρία των επιβατών λόγω της… νάρκης – “Βούλιαξε” το λιμάνι στο Κατάκολο

ΦΩΤΟ από το IliaLive
ΦΩΤΟ από το IliaLive

Με αρκετή βροχή και τσουχτερό κρύο υποδέχθηκε το Κατάκολο τα πλοία της γραμμής από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, καθώς το λιμάνι της Κυλλήνης παραμένει κλειστό και σήμερα λόγω… νάρκης.

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, αλλά και των εμπορικών μεταφορών, η οποία ξεκίνησε από χθες, όταν το λιμάνι έκλεισε για να γίνει επιχείρηση απομάκρυνσης νάρκης. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Όπως διαβάζουμε στο IliaLive, τα πλοία έδεσαν το πρωί στο νότιο προβλήτα, στη θέση των κρουαζιερόπλοιων και λόγω της ρεστίας που επικρατεί κατά διαστήματα, αντιμετώπισαν πρόβλημα τα μεγάλα οχήματα στο να βγουν από τα πλοία.
Ο λόγος για το Ionian Star και το Ανδρέας Κάλβος που κατέπλευσαν από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά αντίστοιχα.

ΦΩΤΟ από το IliaLive

Ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου ζητάει ΕΔΕ

Καταγγέλλει απόστευτη ταλαιπωρία ο κύριος Λαδικός. Ο ίδιος βρέθηκε αποκλεισμένος στην Κυλλήνη και αναγκάστηκε να περιμένει από χθες για να πάει στο νησί του. Ζητά ΕΔΕ κατά παντώς υπευθύνου για τα λάθη που άφησαν χωρίς συγκοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα τα δύο νησιά του Ιονίου.

Καθυστέρηση υπήρξε σύμφωνα με το IliaLive και στον απόπλου των δύο πλοίων που έπρεπε να ξεκινήσουν στις 9:30 π.μ. λόγω του μεγάλου όγκου επιβατών και βαρέων οχημάτων.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλη τη διαδρομή έως το νότιο προβλήτα υπήρχαν εκατέρωθεν σταθμευμένες νταλίκες ακόμα και από τη νύχτα.

ΦΩΤΟ από το IliaLive

Αργότερα το πλοίο Ζάκυνθος Ι έκοβε βόλτες έξω από το λιμάνι Κατακόλου, αφού καθυστέρησαν τα άλλα δύο πλοία της γραμμής να αποπλεύσουν και δεν υπάρχει θέση στον προβλήτα.
Δόθηκε λύση από το Λιμεναρχείο με θέση πρόσδεσης στον κεντρικό προβλήτα του λιμανιού.

Πολλά τα προβλήματα λόγω της νάρκης

Η καθυστέρηση στον εντοπισμό της νάρκης φαίνεται να αναγκάζει τις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Κυλλήνης – Ζακύνθου και Κυλλήνης – Κεφαλονιάς να αλλάξουν ρότα για τα επόμενα δρομολόγια.
Σε αυτό συμβάλλει και η έλλειψη σχετικών υποδομών στο Κατάκολο, που καθιστά δύσκολη την εκφόρτωση των οχημάτων και κυρίως των βαρέων από τα οχηματαγωγά – επιβατηγά πλοία της γραμμής. Πάντως με μεγάλη καθυστέρηση αναχώρησε από το Κατάκολο και το δεύτερο δρομολόγιο για Ζάκυνθο με το Ζάκυνθος Ι.

Τα μεσημεριανά δρομολόγια

Όπως διαβάζουμε στο IliaLive, στην Πάτρα οδηγούνται τα δρομολόγια της Κυλλήνης. Ήδη το “Διονύσιος Σολωμός” ξεκίνησε στις 3 από τη Ζάκυνθο για την Πάτρα, και το δρομολόγιο από Πάτρα προς Ζάκυνθο θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ.
Αντίστοιχα το Ionian Star θα ξεκινήσει από τον Πόρο Κεφαλονιάς στις 4:15 το απόγευμα για την Πάτρα και στις 8:30 το βράδυ από την Πάτρα για Πόρο.

Διαβάστε ακόμα:

Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες πλοίων με προορισμό την Κυλλήνη λόγω μιας… νάρκης!

Θεσσαλονίκη:”Τσαυτάρη πάρε τα βρακιά σου και φύγε” – Επίθεση αγροτών με απίστευτες εκφράσεις!

Βράχος – κομήτης καταπλάκωσε αυτοκίνητο στα Καλάβρυτα – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Συγκεντρώσεις και καταλήψεις για το σχέδιο “Αθηνά” στη Βόρεια Ελλάδα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε