Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Λακωνία: Νέα νηπιαγωγεία σε Νεάπολη και Μονεμβασιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η κατασκευή των δύο νέων νηπιαγωγείων εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με συνολικό προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ.

Στη Μονεμβασιά θα κατασκευαστεί διθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο σε οικόπεδο επιφάνειας 1.053,40 τ.μ.
Το συγκρότημα με συνολικό εμβαδό 284 τ.μ., θα περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας και τους απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους όπως αίθουσα αναμονής, πολλαπλών χρήσεων, WC, κουζίνα, χώροι ανάπαυσης.
Σε όλους τους χώρους προβλέπεται άνετη πρόσβαση και παραμονή για Α.μ.Ε.Α.
Στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων προβλέπονται δύο όμοιοι – ενοποιημένοι χώροι αναψυχής – παιχνιδιού και χώροι στάθμευσης σε τέτοιο σημείο που να εξασφαλίζεται η ασφάλεια στα νήπια.

Στην Νεάπολη, το έργο αφορά την ανέγερση νέου διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου, σε οικόπεδο με εμβαδόν 3.212,75 m², εντός του σχεδίου πόλης.
Το κτίσμα θα είναι ισόγειο και θα γίνει φύτευση του περιβάλλοντα χώρου.
Το συγκρότημα με συνολικό εμβαδό 290 τ.μ., θα περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας και τους απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους, όπως αίθουσα αναμονής, πολλαπλών χρήσεων, WC, κουζίνα, χώροι ανάπαυσης. Σε όλους τους χώρους προβλέπεται άνετη πρόσβαση και παραμονή για Α.μ.Ε.Α.
Στον χώρο των εγκαταστάσεων προβλέπονται δύο όμοιοι – ενοποιημένοι χώροι αναψυχής – παιχνιδιού και χώροι στάθμευσης σε τέτοιο σημείο που να εξασφαλίζεται η ασφάλεια στα νήπια.

Διαβάστε ακόμα:

Αχαϊα:Η πιο επεισοδιακή βάπτιση -Ξύλο εντός και εκτός της εκκλησίας!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε