Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Λαμία: Άρχισε η δίκη για τα επεισόδια των χούλιγκαν – Φρούριο η πόλη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο εδώλιο 7 οπαδοί που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο – Νέα επεισόδια φοβάται η αστυνομία…

Ξεκίνησε στις 15.00 το μεσημέρι στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Λαμίας η δίκη των 7 κατηγορουμένων για τα επεισόδια που εξελίχθηκαν το περασμένο Σάββατο στην πόλη, μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Γύρω από το δικαστήριο είχαν ληφθεί ισχυρά μέτρα ασφαλείας, καθώς είχαν εκφραστεί φόβοι ότι ενδεχομένως να φτάσουν στη Λαμία οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους. Ουσιαστικά, το κέντρο της Λαμίας έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν μεταφερθεί από γειτονικούς νομούς, ενώ όλη τη νύχτα γινόταν εξονυχιστικός έλεγχος στις εισόδους της πόλης. Για την ώρα δεν έχουν παρουσιαστεί οπαδοί των δύο ομάδων. 

Με την έναρξη της διαδικασίας στο τριμελές πλημμελειοδικείο οι συνήγοροι 3 εκ των 7 κατηγορουμένων ζήτησαν την αναβολή της δίκης λόγω της αποχής των δικηγόρων. Τόνισαν ότι δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τις σχετικές άδειες από τους δικηγορικούς συλλόγους στους οποίους ανήκουν. Το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα και να προχωρήσει η δική κανονικά, διακόπτοντας τη διαδικασία για περίπου μία ώρα ώστε να ενημερωθούν οι συνήγοροι.

Από τους 41 που είχαν προσαχθεί, ασκήθηκαν διώξεις σε 9, από τους οποίους οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι κρατούνται από το Σάββατο στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 7 κατηγορούνται για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην πόλη της Λαμίας πολλές ώρες πριν την προγραμματιζόμενη έναρξη αγώνα χάντμπολ μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ο οποίος τελικά αναβλήθηκε. Μεταξύ των κατηγοριών είναι παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία για αντίσταση, βιαιοπραγίες και ρίψη αντικειμένων. Κατηγορούνται ακόμη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε