Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Λαμία: Οι τελικές ποινές για το δυστύχημα στο Ασπρονέρι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρόκειται για το δυστύχημα που έγινε στις 27/09/2004 με θύματα 7 μαθητές και άλλους 27 τραυματίες από το γυμνάσιο της Φαρκαδώνας…

Η τελευταία πράξη του τροχαίου δυστυχήματος παίχτηκε στο εφετείο της Λαμίας. Μετά από πολυήμερη διαδικασία, το εφετείο μείωσε την ποινή του οδηγού της μοιραίας νταλίκας, Αντώνη Παρδαλάκη, από 13,5 χρόνια που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 9 χρόνια. Άφησε χωρίς μεταβολή την ποινή του ιδιοκτήτη του μοιραίου φορτηγού, Ευτύχιου Σαρτζετάκη, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 59 μήνες, ενώ αμετάβλητη άφησε και την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβάλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Καρπενησίου το 2007, δηλαδή την ποινή των 57 μηνών στον οδηγό του λεωφορείου, Δημήτριο Πεσλή, που μετέφερε τους μαθητές.

Τότε, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2004 η νταλίκα που οδηγούσε ο Αντώνης Παρδαλάκης φορτωμένη κοντέινερ με τζάμια και μάλιστα 1 τόνο παραπάνω από το νόμιμο, ξέφυγε από την πορεία της σε μια δεξιά στροφή στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο Ασπρονέρι, μεταξύ Καμένων Βούρλων και Αγίου Κωνσταντίνου, με αποτέλεσμα το κοντέινερ να χτυπήσει το λεωφορείο που οδηγούσε ο Δημήτριος Πεσλής και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα.

Η νταλίκα στην πορεία της ξήλωσε τη μία πλευρά του λεωφορείου και στη συνέχεια ανετράπη. Με βάση την απόφαση της Δικαιοσύνης αποδίδονται ευθύνες στον οδηγό της νταλίκας διότι είχε αναπτύξει ταχύτητα άνω του επιτρεπόμενου ορίου, στον ιδιοκτήτη της νταλίκας για το υπέρβαρο του φορτηγού και στον οδηγό του λεωφορείου γιατί δεν οδηγούσε με σύνεση και δεν είχε ρυθμίσει την ταχύτητά του ανάλογα με τις περιστάσεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε