Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Λαμία: Πιστοί και κλήρος “υποδέχτηκαν” την Παναγία τη Γερόντισσα – Video

Λαμία: Πιστοί και κλήρος “υποδέχτηκαν” την Παναγία τη Γερόντισσα – Video

Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξε ο Δήμος Λαμίας και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας που έφτασε χθες στην πόλη, όπου και θα παραμείνει για 10 ημέρες.

Όπως αναφέρει το lamiastar.gr πρόκειται για ένα μεγάλο χαρμόσυνο γεγονός που συμπληρώνει τόν φετινό εορτασμό των Φθιωτών Αγίων και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία.

Ιδιαίτερα συγκινημένος και ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, που ευχαρίστησε θερμά την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου ‘Ορους που δέχτηκε να μεταφερθεί η θαυματουργή εικόνα στην Φθιώτιδα.

Ο κύριος Νικόλαος στην ομιλία του στους εκατοντάδες προσκυνητές, αμέσως μετά την υποδοχή της εικόνας και την λήξη των τρίτων χαιρετισμών της Παναγίας, αναφέρθηκε στον ρόλο της πίστης και υπενθύμισε ότι το 1821 στην μεγάλη επανάσταση του γένους, η εξέγερση έγινε υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Μάλιστα ήταν χαρακτηριστική η φράση του, ότι και σήμερα η εκκλησία περιμένει την εξέγερση του λαού και το θαύμα του Θεού για να ξεπεραστεί η κρίση που δεν είναι μονο οικονομική αλλά κυρίως κρίση αξιών.

Δείτε το video:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε