Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Λάρισα: Άδειασαν τα ΑΤΜ στην πόλη! Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπάλληλοι

Λάρισα: Άδειασαν τα ΑΤΜ στην πόλη! Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπάλληλοι

Δεν άφησαν ευρώ τις ημέρες του Πάσχα στα ΑΜΤ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λάρισας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αναλήψεις των καταθετών, λόγω των αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων αλλά κυρίως λόγω της υπόγειας και ακατάσχετης σεναριολογίας γύρω από τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και δανειστών, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα τις πέντε ημέρες της τραπεζικής αργίας να κάνουν “φτερά” από τα ΑΤΜ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Στελέχη των τραπεζικών καταστημάτων της Λάρισας δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί να εφοδιάζουν τα μηχανήματα αυτόματων αναλήψεων. Αν και είχαν φροντίσει από τη Μ. Πέμπτη να υπάρχει επάρκεια χρημάτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ζήτηση, η διαπίστωση ότι αποσύρθηκε το ανώτατο ποσό που είχε εκτιμηθεί, τους εξέπληξε.

“Η πενθήμερη τραπεζική αργία, δεν δικαιολογεί, σχολίαζε στέλεχος κεντρικής τράπεζας της Λάρισας στην “Ε”, τέτοιο κύμα αναλήψεων. Ναι μεν, το Μ. Σάββατο ξεκινούσε η εβδομάδα για την ανάληψη των 420 ευρώ, αλλά το ότι υποχρεωθήκαμε πολλάκις να τροφοδοτήσουμε τα μηχανήματα με χαρτονομίσματα δείχνει πως υπήρχε κάποια ανησυχία την οποία είχε τροφοδοτήσει η διάχυση “προφητειών” και “ψιθύρων” για επερχόμενο Grexit και για επιταχυνόμενο ρυθμό μείωσης των καταθέσεων. Η δήθεν “εσωτερική πληροφόρηση” που διακινούταν διαδικτυακά τις προηγούμενες ημέρες, ότι οι τράπεζες μετά την παρέλευση της πενθήμερης εορταστικής αργίας, δεν θα άνοιγαν, επέτεινε την ανησυχία και έδωσε “κίνητρο” σε αρκετούς καταθέτες, για ένα πέρασμα από τα ΑΤΜ…

πηγη: eleftheria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε