Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Λάρισα: Αγωνία για την Μυρτώ που κακοποιήθηκε στα βράχια της Πάρου – ”Κάποιες φορές μας χαμογελάει”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το άτυχο κορίτσι, το καλοκαίρι του 2012, είχε πέσει θύμα επίθεσης του περιβόητου «δράκου της Πάρου», ο οποίος αφού την κακοποίησε σεξουαλικά, την χτύπησε βάναυσα με μία πέτρα – Τα νέα δεν είναι ευχάριστα…

Έπειτα από τέσσερα χρόνια γολγοθά μιας μητέρας που έπρεπε ξαφνικά να έρθει αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη, να δει το παιδί της φυτό και μέρα με τη μέρα να αργοσβήνει, Μαρία Κοτρώτσου μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που συνεχίζει να βιώνει. «Η μόνη της αντίδραση είναι ότι κάποιες φορές μας χαμογελάει».  Η μητέρα της Μυρτώς απευθύνει έκκληση για βοήθεια προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει στο παιδί της ένα περιβάλλον πλήρως εξοπλισμένο για τετραπληγικά άτομα και να επιστρέψει στο πατρικό της στην Αθήνα. ”Θέλουμε να επιστρέψουμε στην Αθήνα γιατί εκεί η Μυρτώ δείχνει να ανταποκρίνεται καλύτερα, με οικεία πρόσωπα και οικείο περιβάλλον, όπως της συστήνουν και οι ειδικοί”.

«Η υγεία της Μυρτώς δεν έχει την εξέλιξη που προσδοκούσα σαν γονιός, το ότι ζει βέβαια με τέτοια χτυπήματα, αυτό από μόνο του είναι ένα θαύμα. Δεν παύω να ελπίζω όμως για κάποια βελτίωση.» Η μικρή Μυρτώ σήμερα βρίσκεται στο κέντρο αποκατάσταση Άνιμους στη Λάρισα, τρέφεται μέσω γαστρικού σωλήνα και της χορηγούν κάποια φάρμακα που είναι απαραίτητα για εκείνην. Το τελευταίο διάστημα η Μυρτώ πάσχει από λοίμωξη, δείχνει να έχει παραιτηθεί και να μη συνεργάζεται όπως θα έπρεπε στις θεραπείες τις οποίες κάνει καθημερινά για 6 ώρες περίπου, ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί και στην Αμερική.

«Δε θέλω ν” αφήσω το παιδί μου στο έλεος του Θεού, θέλω να του προσφέρω ότι μπορώ, για να είναι καλύτερα. Είναι η μοναδική που δεν φταίει σε όλο αυτό». Η κ. Μαρία Κοτρώτσου το τελευταίο διάστημα, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της κόρης της, αλλά ούτε και μπορεί να δημιουργήσει το περιβάλλον που θέλει στο σπίτι της στην Αθήνα, ώστε να μπορέσει να μεταφέρει τη Μυρτώ.

Στο πατρικό της στην Αθήνα, θα χρειαστεί εξοπλισμός για τετραπληγικά άτομα, αμαξίδιο, ασανσέρ κλπ. Ένα τεράστιο έξοδο, στο οποίο η ίδια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Το κράτος της δίνει ένα αναπηρικό βοήθημα πρόνοιας, το οποίο όπως λέει χαρακτηριστικά δεν επαρκεί ούτε στο ελάχιστο. ”Οι καιροί είναι δύσκολοι το γνωρίζω, όποιος μπορεί και θέλει, ας βοηθήσει να δώσουμε μία ευκαιρία στη Μυρτώ να γίνει καλύτερα”. Για εκείνους που μπορούν να βοηθήσουν ο λογαριασμός είναι:  Εθνικη Τραπεζα 150/02762274 και IBAN GR1601101500 0000 15002762274.

Πηγή: kozanilife.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε