Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Λάρισα: Ετοιμάζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στον χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνει την ερχόμενη Πέμπτη και ο νομός Λάρισας καθώς αγρότες των Φαρσάλων ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών σε συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισα.

Ήδη κλιμάκια της Ομοσπονδίας περιοδεύουν σε δημοτικά διαμερίσματα για να ενημερώσουν για την κινητοποίηση η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης των Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας Φαρσάλων κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα νέα “αντιαγροτικά μέτρα” του τρίτου Μνημονίου.

Σύμφωνα δε με ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ: “το κράτημα λογιστικών βιβλίων και η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5000 ευρώ θα οδηγήσει σε άγρια φορολόγηση τους αγρότες από το πρώτο ευρώ ενώ θα υλοποιηθεί και η φορολόγηση των χωραφιών σε όλους τους αγρότες. Τα κάθε είδους χαράτσια , οι μεγάλες αυξήσεις σε ΔΕΗ και ασφάλιστρα του ΟΓΑ με ταυτόχρονη μείωση των συντάξεων και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η συνεχής αύξηση του κόστους παραγωγής σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση αγρότες και κτηνοτρόφους”.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: “η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα φέρει τεράστια μείωση στις επιδοτήσεις και θα επιβάλλει νέους φραγμούς στην παραγωγή οδηγώντας χιλιάδες αγρότες στο ξεκλήρισμα. Μπροστά σε αυτή την επίθεση η μόνη απάντηση είναι ο ενωμένος, μαζικός και μαχητικός αγώνας μας. Διεκδικούμε άμεσες λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα μας και ταυτόχρονα να ανακόψουμε την βάρβαρη επίθεση ενάντια στην ζωή και την επιβίωση μας”.

Διαβάστε ακόμα:

Βόλος: Κινούνται νομικά οι υπάλληλοι του Δήμου για τη διαθεσιμότητα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε