Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Λάρισα: Η… ιδιαίτερη συγγνώμη του Λάκη Λαζόπουλου – Ο λόγος του ηθοποιού και οι αντιδράσεις του κόσμου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Λάκης Λαζόπουλος τραγούδησε και στη συνέχεια πήρε το μικρόφωνο στα χέρια και έκλεψε την παράσταση…

Λόγια καρδιάς και μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση στην ξεχωριστή εκδήλωση για την αναπηρία, χθες το βράδυ (18-04-2016), στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» της Ελασσόνας. Η εκδήλωση «Κάνε ένα βήμα… να κάνω εγώ το επόμενο», αν μη τι άλλο, ευαισθητοποίησε τον κόσμο, που σε συνδυασμό με την παρουσία του Λάκη Λαζόπουλου, παρακολούθησε με έκδηλο ενδιαφέρον την εκδήλωση. Ιδιαίτερα συγκινητικές οι στιγμές και ασταμάτητο χειροκρότημα όταν η μαθήτρια Χριστίνα Σαρρή ερμήνευσε με τον Λάκη Λαζόπουλο το τραγούδι «Όταν έχω εσένα» του Σταμ. Κραουνάκη σε στίχους Λάκη Λαζόπουλου.

Με τη σειρά του, ο Λάκης Λαζόπουλος έστειλε τα δικά του μηνύματα: «Έπρεπε να έρθω στην Ελασσόνα για να δω τη σκέψη και την ψυχή της Ελλάδος. Ο καθένας χρειάζεται ένα άλλο άνθρωπο κάθε φορά, οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Αν υπάρχει μια μορφή αναπηρίας, είναι η ψυχική αναπηρία, για αυτούς που δεν έχουν αγάπη για τους συγκεκριμένους. Παίρνεις περισσότερη δύναμη από ανθρώπους που έχουν περάσει δύσκολα, παρά από ανθρώπους που επιφανειακά νιώθεις πως έχουν όλα τα καλά, αλλά έχουν αυτό το λίγο, αυτό που τους τρώει. Στη χώρα αυτή δεν θα έπρεπε να παρακαλάμε για μία ράμπα, για μία πρόσβαση. Δεν μπορείς να το στερείς από κανέναν αυτό. Για μένα ήταν μάθημα αυτές οι κουβέντες που άκουσα σ’ αυτή την αίθουσα. Είπαν αλήθειες οι άνθρωποι. Μέσα στη δυσκολία, μας δυσκολεύουν. Μην μας επιβαρύνετε και άλλο. Φταίμε εμείς που δεν μάθαμε στα παιδιά μας την αλήθεια. Ωραιότερο πράγμα από την αλήθεια δεν υπάρχει…

Μας έκαναν να αισθανθούμε κάπως περίεργα. Αισθάνθηκα πάρα πολύ αδύναμος, βλέποντας αυτούς που έχουν την ψυχική δύναμη να ξεπερνάνε τα πάντα. Έχω περπατήσει όλα αυτά τα μέρη. Ξέρω τις φωνές, τους ήχους, ξέρω πώς μιλάμε. Τα χωριά, η επαρχία, η Θεσσαλία έχει μια δύναμη ψυχής. Μας βοηθάει ο κάμπος να βλέπουμε πιο καθαρά τα πράγματα. Ευχαριστώ τη Χρυσούλα Πιτένη, τον δήμαρχο, ευχαριστώ όλους αυτούς που μίλησαν, τους ευχαριστώ για τη δύναμη που πήρα σήμερα από τα λόγια τους. Ό,τι μπορώ να κάνω, πάντα θα το κάνω για τα άτομα με αναπηρία» κατέληξε ο ηθοποιός που καταχειροκροτήθηκε.

Ακολούθησε δράση στο δρόμο με προσομοίωση κινητικής αναπηρίας με αναπηρικά αμαξίδια με εκπαιδευτές τα ΑμεΑ και προσομοίωση αισθητηριακής αναπηρίας(τύφλωσης) την ώρα του δείπνου.  Στη μεστή εκδήλωση έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, και οι βουλευτές Βασ. Κόκκαλης και Γεώργ. Κατσιαντώνης.

Πηγή: eleftheria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε