Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λάρισα: Να προχωρήσει γρήγορα η εκτροπή του Αχελώου

Λάρισα: Να προχωρήσει γρήγορα η εκτροπή του Αχελώου
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.03.2010 | 16:38
Πρώτη δημοσίευση: 06.03.2010 | 16:21

Ομόφωνη απόφαση να αγωνιστεί πήρε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή για την μερική εκτροπή του Άνω Ρου του Αχελώου, προκείμενου να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί γρήγορα το έργο.

Η ΠΑΣΕ, συνεδρίασε στην Λάρισα, παρουσία βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων και φορέων των θεσσαλικών νομών, οι οποίοι χαρακτήρισαν «έργο ζωής» τον Αχελώο, προκειμένου να αποφευχθεί η ερημοποίηση της Θεσσαλίας και να εξασφαλιστεί η επιβίωση της. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο αίτημα προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, το οποίο θα υπογράφουν τόσο οι τέσσερις νομάρχες όσο και οι βουλευτές, να συναντηθούν μαζί του, ώστε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το έργο.

«Η συνέχιση των εργασιών στον Αχελώο δεν είναι ζήτημα κάποιας πολιτικής επιλογής. Για τη Θεσσαλία, είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα περιβαλλοντικό, είναι ζήτημα κλιματικό. Εάν αυτό δεν γίνει, τα επόμενα χρόνια η ζωή στο θεσσαλικό διαμέρισμα θα είναι κόλαση, αφού οι ειδικοί προβλέπουν άνοδο της μέσης θερμοκρασίας από 5 μέχρι και 10 βαθμούς», συμφώνησαν τα μέλη της επιτροπής.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο