Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Λάρισα: Οι αγρότες είπαν “όχι στο χαράτσι του ΕΛΓΑ”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν σήμερα στα γραφεία του ΕΛΓΑ, δεκάδες αγρότες ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων .

Αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΝΛ και εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση συναντήθηκε με το προϊστάμενο Θεσσαλίας του ΕΛΓΑ, Χ. Λαζαρόπουλο, στον οποίο έθεσαν τα αιτήματα τους, μαζί με τις υπογραφές των παραγωγών και απαίτησαν να μεταφερθεί στην διοίκηση του ΕΛΓΑ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η αγανάκτηση τους για το “υπέρογκο χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν αλλά και τους εκβιασμούς των εξουσιοδοτήσεων του ΕΛΓΑ που δεν θα υπογράψουνε”.

Δήλωσαν ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα τους “να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στον νόμο-έκτρωμα του ΕΛΓΑ και να εντείνουνε τις προσπάθειες για μάζεμα χιλιάδων ακόμη υπογραφών”.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από χίλιες υπογραφές και η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ ο ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες να μην υπογράψουν τη εκβιαστική εξουσιοδότηση προς τον ΕΛΓΑ που θα του δίνει το δικαίωμα με την συναίνεση τους να μπαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ή να στέλνει τις οφειλές προς τον ΕΛΓΑ, στις ΔΟΥ και να τις εισπράττει ως δημόσιο χρέος και μάλιστα προκαταβολικά και ζητάει την απόσυρση του νόμου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε