Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Λάρισα: Σπαραγμός στην κηδεία του Διονύση Τσεκούρα που σκοτώθηκε στη συντριβή του αεροσκάφους [pics, vid]

ΦΩΤΟ από postlarissa.gr
ΦΩΤΟ από postlarissa.gr

– Ανείπωτος πόνος στην εκκλησία του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα στην κηδεία του άτυχου επιχειρηματία
– Τραγικές φιγούρες η σύζυγος, η μητέρα και οι δύο κόρες του Διονύση Τσεκούρα που σκοτώθηκε ακαριαία
– Πλήθος κόσμου που συγκλονίστηκε από την τραγωδία προσπαθεί να συμπαρασταθεί στους συγγενείς του
– Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας που κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του αυτοκρατορία στο χώρο του καφέ
– Το μοιραίο χόμπι που έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή – Αύριο η κηδεία του επισμηναγού Νίκου Γρηγορίου

 

Θρήνος και βουβός πόνος στην κηδεία του γνωστού επιχειρηματία, στην τοπική κοινωνία της Λάρισας, Διονύση Τσεκούρα, που έχασε τόσο άδικα την ζωή του χθες το βράδυ από πτώση αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, στα Δένδρα. Η κηδεία του έγινε από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, με τους συντετριμμένους συγγενείς, φίλους και γνωστούς του, να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία. Λόγια παρηγοριάς δεν υπήρχαν αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η σύζυγος, η μητέρα και οι δύο κόρες του επιχειρηματία ήταν αδύνατον να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Από τη μια στιγμή στην άλλη, έμαθαν πως ο δικός τους άνθρωπους χάθηκε τόσο πρόωρα και τόσο αναπάντεχα. Η εκκλησία ήταν ασφυκτικά γεμάτη, με τον κόσμο να βρίσκεται και εκτός. Ανάμεσά τους και πολλοί άνθρωποι που δεν τον γνώριζαν προσωπικά. Άνθρωποι που έμαθαν για το μοιραία δυστύχημα και θέλησαν να πουν και εκείνοι το τελευταίο αντίο, στον άτυχο επιχειρηματία.

Ο Διονύσης Τσεκούρας, μεγαλωμένος στην Αμφιλοχία, είχε καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του “αυτοκρατορία” στο χώρο του καφέ στην περιοχή, αφού ήταν ο γενικός αντιπρόσωπος πασίγνωστης εταιρείας καφέ στην Θεσσαλία. Αρκετά γνωστός στη Λάρισα, παντρεμένος με τη σύζυγό του Ελένη και πατέρας δύο παιδιών, αφιέρωνε τον ελεύθερο χρόνο του στη μεγάλη του αγάπη: τις πτήσεις στους αιθέρες.

Πετούσε με κάθε ευκαιρία που του δινόταν, ενώ όπως εξηγούσαν φίλοι του, “ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη του για τα αεροπλάνα, που αν μπορούσε να μας πετάξει όλους μαζί, θα το είχε κάνει”. Ο προσωπικός λογαριασμός του στο facebook εξάλλου, ήταν γεμάτος από φωτογραφίες με αεροσκάφη, σε κάποιες από τις οποίες πρωταγωνιστούσε και ο ίδιος.

Το αεροπορικό δυστύχημα στη Λάρισα προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα. Οι δύο άτυχοι επιβαίνοντες βρίσκονταν στα καθίσματά τους, δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας τους και νεκροί. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του αεροσκάφους, Διονύση Τσεκούρα, 43χρονο επιχειρηματία εμπορίας και διανομής καφέ στη Λάρισα, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών. Ο έτερος επιβάτης ήταν ο 34χρονος Νικόλαος Γρηγορίου, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετούσε στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως στην Καλαμάτα, ενώ στο παρελθόν είχε υπηρετήσει και στη Λάρισα.

Το TL είχε απογειωθεί στις 20:26 χθες το βράδυ από την Τερψιθέα για εκπαιδευτική πτήση στα σκέλη Τύρναβος – Κουτσόχερο – Τερψιθέα. Η τελευταία επικοινωνία ήταν με την 110 ΠΜ και σε αυτήν ο κυβερνήτης φέρεται να είπε! «Σε 15 λεπτά θα σε καλέσω στο Κουτσόχερο προσεγγίζοντας την Τερψιθέα για touch n go (αποπροσγειώσεις)».Στις 21: 16 το σύστημα ELT του αεροσκάφους εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Στις 21:26 το αεροσκάφος τέθηκε σε φάση κινδύνου από το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης. Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και των επιβαινόντων του και λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα, ιδιώτης που συμμετείχε στις έρευνες είδε τα συντρίμμια σε αγροτική δύσβατη περιοχή μεταξύ Δένδρων και Πλατανουλίων.

Πληροφορίες: postlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε