Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Λάρισα: Στα χέρια της Αστυνομίας κύκλωμα με… ειδίκευση στα πλαστά ευρώ

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκε η εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια και την κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, στην οποία συμμετείχαν δυο άτομα -47χρονος και 64χρονος- ενώ σε βάρος δύο ακόμα ατόμων -74χρονος και 43χρονος- προέκυψαν στοιχεία για εμπλοκή τους σε άλλα αδικήματα.

Έχουν συλληφθεί ο 74χρονος και ο 47χρονος, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάσθηκαν δώδεκα 12 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών οικιών στη Λάρισα, στις οποίες εμπλέκεται ο 47χρονος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με τη σύλληψη του 47χρονου, το απόγευμα της 16-11-2012, γιατί την ίδια ημέρα μαζί με τον 64χρονο συνεργό του, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης,
αγόρασαν κάτια από κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, χρησιμοποιώντας πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δυο τους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια και την κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Σε έρευνα στο σπίτι του 47χρονου, στο κατάστημα που διατηρεί, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της συζύγου του, τα οποία κατασχέθηκαν, καθώς και στο σπίτι 74χρονου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων:

το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.120 ευρώ,
28 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ το καθένα, από τα οποία τα 8 ήταν κρυμμένα στο εσωτερικό βιβλίου και τα υπόλοιπα 20 κάτω από το πατάκι του συνοδηγού στο αυτοκίνητο της συζύγου του,
126 ταινίες δεσμίδων χαρτονομισμάτων τραπεζών,
5 τραπεζικές κάρτες, η προέλευση των οποίων διερευνάται,
10 μπλοκ επιταγών,
3 σφραγίδες με επωνυμίες επαγγελματιών,
33 πινακίδες κυκλοφορίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό,
μία αυτοσχέδια, χάρτινη πινακίδα κυκλοφορίας που χρησιμοποιούνταν για να καλύπτεται η πραγματική πινακίδα του οχήματος, με το οποίοι γινόταν οι παράνομες δραστηριότητες,
ένα γιλέκο εργασίας, στις τσέπες του οποίου ο 47χρονος είχε διαρρηκτικά εργαλεία,
πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (γαλλικά κλειδιά, κατσαβίδια, κόφτες μετάλλων, πένσες κ.λπ),
σακούλα που χρησιμοποιούσε ο 47χρονος, ως γάντι, για την κάλυψη των αποτυπωμάτων του, καθώς και πανί που χρησιμοποιούσε για το σβήσιμο των αποτυπωμάτων,
3 άδειες κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων, για δύο από τα οποία έχει δηλωθεί κλοπή,
66 κλειδιά από πόρτες σπιτιών,
12 κλειδιά αυτοκινήτων,
3 ομφαλοί κλειδαριάς, από τους οποίους οι δύο σπασμένοι και ο τρίτος με ίχνη παραβίασης,
18 πακέτα λαθραίων τσιγάρων,

ΦΩΤΟ ΕΛ,ΑΣ.

Επίσης, κατασχέθηκαν άλλα δύο αυτοκίνητα, που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, για τα οποία διερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.
Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή σε βάρος του 43χρονου, γιατί σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν δώδεκα 12 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών οικιών που έλαβαν χώρα στη Λάρισα κατά το τελευταίο εξάμηνο, και στις οποίες εμπλέκεται ο 47χρονος συλληφθείς. Η λεία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Προφυλακίστηκαν οι ”εγκέφαλοι” της Κρητικής μαφίας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε