Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Λάρισα: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα το απόγευμα, σε συνεδρίαση της, η Συντονιστική Επιτροπή, αποτιμώντας την μέχρι τώρα πορεία, τις εξελίξεις στις Σέρρες με τις συλλήψεις 7 αγροτών αλλά και την ανακοίνωση της Κυβέρνησης.

Στις επάλξεις του αγώνα, αποφάσισαν τελικά να παραμείνουν οι αγρότες της Λάρισας, παρά τη μικρή συμμετοχή στην κινητοποίηση, η οποία ξεκίνησε από προχθές, με δεκάδες τρακτέρ να παραμένουν παρατεταγμένα εκατέρωθεν του οδοστρώματος στον κόμβο της Γυρτώνης.

Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα το απόγευμα, σε συνεδρίαση της, η Συντονιστική Επιτροπή, αποτιμώντας την μέχρι τώρα πορεία, τις εξελίξεις στις Σέρρες με τις συλλήψεις 7 αγροτών αλλά και την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για τους νέους αυξημένους συντελεστές ασφάλισης του ΕΛΓΑ. Όπως επίσης και το γεγονός, ότι το υπουργείο δεν έχει διαψεύσει ακόμη επίσημα τα δημοσιεύματα περί μείωσης της επιστροφής του ΦΠΑ.

Κατόπιν τούτων η Συντονιστική Επιτροπή, αποφάσισε να μεταβεί αύριο στις Σέρρες και να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο συμπαράστασης που διοργανώνεται για τους 7 συλληφθέντες αγρότες, ενώ το μεσημέρι θα μετάσχουν σε σύσκεψη που θα έχει ως αντικείμενο την μετάβαση όλων των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους, στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθούν για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Από το πρωί βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους

Σε ολιγόωρη κατάληψη των διοδίων Μακρυχωρίου (11.00 – 13.30) και ανέβασμα της μπάρας, ώστε να γίνεται ελεύθερα η κυκλοφορία των οχημάτων, προχώρησαν οι αγρότες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής του νομού Λάρισας.

Οι αγρότες, με ιδιωτικά αυτοκίνητα και χωρίς αγροτικά μηχανήματα, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες στην περιοχή των Σερρών, πήγαν προς τα διόδια Μακρυχωρίου, τα οποία και «κατέλαβαν», επί περίπου μιάμιση ώρα, μοιράζοντας στους διερχόμενους οδηγούς ενημερωτικά φυλλάδια με τα αιτήματα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, αργά το απόγευμα κι ενώ μερικές δεκάδες τρακτέρ εξακολουθούν να παραμένουν παραταγμένα δεξιά κι αριστερά του δρόμου, στον κόμβο της Γυρτώνης, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, όπου θα αποφασίσουν αν αύριο θα μετάσχουν σε πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες. 

Εν τω μεταξύ νέες συσκέψεις θα έχουν και οι αγρότες από τη Μακεδονία και με τη λήξη τους αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σχετικά με το αν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ή όχι αλλά και τη μορφή που θα προσδώσουν σ’ αυτές. Στις περιοχές, πάντως, όπου πραγματοποιούνται οι συγκεντρώσεις των παραγωγών, υπάρχει παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Στις Σέρρες, αφέθησαν ελεύθεροι οι επτά αγρότες που συνελήφθησαν χθες, όταν “έσπασαν” το μπλόκο της αστυνομίας και μέσα από αγροτικούς παράδρομους και χωράφια κατάφεραν με τα τρακτέρ τους να φτάσουν στον Προμαχώνα. Οι αγρότες παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα και αναμένεται να εμφανιστούν και πάλι στο δικαστήριο την Παρασκευή.

Οι Σερραίοι αγρότες συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται περισσότεροι από 50 αγρότες, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους. Στο μεταξύ, παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ αγροτών στην εθνικό οδό Σερρών – Προμαχώνα, πριν από τη γέφυρα Πετριτσίου, καθώς και οι διμοιρίες της αστυνομίας.

Οι συγκεντρώσεις αγροτών έχουν ως εξής: Θεσσαλονικείς στα Μάλγαρα, από την περιοχή της Ημαθίας στον κόμβο της Κουλούρας, της Πέλλας στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, της Φλώρινας και του Αμυνταίου στον κόμβο Φιλώτα και της Θεσσαλίας στον κόμβο της Γυρτώνης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε