Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λάρισα: Βρέθηκε χρώμιο στο νερό!

Λάρισα: Βρέθηκε χρώμιο στο νερό!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.10.2011 | 13:32
Πρώτη δημοσίευση: 03.10.2011 | 13:22

Και μετά τα νιτρικά ήρθε το χρώμιο για να «αποτελειώσει» την κατάσταση όσον αφορά στην ακαταλληλότητα του νερού προς πόση σε χωριά το Νομό Λάρισας.

Οι υψηλές τιμές χρωμίου που βρέθηκαν στις γεωτρήσεις του δημοτικού διαμερίσματος Αρμενίου, έκριναν το νερό ακατάλληλο για οικιακή χρήση πέραν των βοηθητικών εργασιών.

Εκτός από τους ανθρώπους πρέπει και τα ζώα να ποτίζονται με εμφιαλωμένο νερό, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται σημαντικά -και μάλιστα σε μία εποχή με τόσο οξυμένα τα οικονομικά προβλήματα- ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Η άλλη λύση, προέρχεται από υδροφόρες που μεταφέρουν νερό στο Αρμένιο και για να το πάρουν οι κάτοικοι κάνουν ουρές με δοχεία νερού.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ -στον Δήμο Κιλελέρ υπάγεται το Αρμένιο- επισημαίνει ότι δημιουργούνται προβλήματα όταν ένα ολόκληρο χωριό δεν μπορεί να πιεί νερό από την βρύση, αλλά ταυτόχρονα το γεγονός ότι εντοπίστηκε εγκαίρως είναι σημαντικό για την διαφύλαξη της υγείας των πολιτών.

Ο Δήμος Κιλελέρ εξετάζει την προοπτική να προβεί σε νέες γεωτρήσεις εφόσον και οι επαναληπτικοί έλεγχοι στις υφιστάμενες, εντοπίσουν αυξημένες συγκεντρώσεις χρωμίου στο νερό.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο