Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Λασίθι: Εξαφανίστηκε ταμίας με τα χρήματα του πρώην δήμου Νεάπολης!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ταμίας έστειλε με τρίτο άτομο το κλειδί τοπυ χρηματοκιβωτιου – Όταν όμως το άνοιξαν είδαν μέσα μόνο 2€…

Χειρότερα από ότι αρχικά φαινόταν μπορεί να είναι τα πράγματα στο ταμείο του πρώην δήμου Νεαπόλως! Σύμφωνα με το cretalice.gr, η “μαύρη τρύπα” μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη αφού η εξαφανισμένη ταμίας ήταν υπεύθυνη εκτός από το κεντρικό ταμείο και για 4 νομικά πρόσωπα του δήμου!

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ.Κουνενάκης η ίδια δεν βρέθηκε για να παραλάβει την έγγραφη πρόσκληση και τώρα κινούνται όλες οι νομικές διαδικασίες για να βρεθεί πόσα είναι τα λεφτά που λείπουν- αρκεί βέβαια να βρεθεί και η ταμίας!
 
Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα πράγματα: Δύο μήνες μετά την διάλυση του δήμου Νεάπολης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Καλλικράτη, η υπεύθυνη του δημοτικού ταμείου δεν το είχε παραδώσει στο δήμο Αγίου Νικολάου ως όφειλε. Το γεγονός είχε θορυβήσει τη Δημοτική Αρχή που ανεπιτυχώς προσπαθούσε να βρει και να πείσει την υπεύθυνη ταμία ότι θα πρέπει να κάνει το αυτονόητο χρέος της, δηλαδή να παραδώσει τα χρήματα το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής, όλα τα εντάλματα που εκκρεμούσαν και κάθε έγγραφο που αφορά στην οικονομική διαχείριση του δημοτικού ταμείου.

Τελικά μόλις την προηγούμενη Παρασκευή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου δέχτηκε ένα τηλέφωνο από την υπεύθυνη υπάλληλο, η οποία τον ενημέρωσε ότι πρόκειται να του στείλει με τρίτο άτομο το κλειδί του ταμείου. Αμέσως ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε το δήμαρχο κ.Κουνενάκη, ο οποίος με τη σειρά του τον εισαγγελέα. Μόλις παρέλαβε το κλειδί του δημοτικού ταμείου ο δήμαρχος μαζί με τον εισαγγελέα, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και υπηρεσιακούς παράγοντες πήγαν στο Δήμο Νεάπολης άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο, για να διαπιστώσουν ότι μέσα υπάρχουν μόλις δύο ευρώ!

Σύμφωνα με νεότερες εξελίξεις, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου έδωσε διαταγή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από κλιμάκιο που θα κατέλθει στην Κρήτη από την Αθήνα. Χθες (14-02-2011) πάντως βρέθηκε και πάλι κλιμάκιο στο παλιό Δημαρχείο Νεαπόλεως, ψάχνοντας κυριολεκτικά τα πάντα και κάνοντας «φύλλο και φτερό» τα γραφεία, ενώ τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να ανοίξουν με εντολή Εισαγγελέα και λογαριασμοί του Δήμου Νεαπόλεως στην Παγκρήτια Τράπεζα, ώστε να διαπιστωθεί τι ταμειακό υπόλοιπο υπάρχει.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε