Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λέσβος: Αυξάνονται συνεχώς οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες – Στους δρόμους οι κάτοικοι της Μόριας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κινητικότητα σημειώνεται στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Ο αριθμός των εγκλωβισμένων σε αυτά τα νησιά και ιδιαίτερα στη Λέσβο…

αυξάνεται από τις συνεχιζόμενες σταθερές ροές, παρότι αυτές είναι μικρές. Την επόμενη Πέμπτη, 27 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Προστασίας Πολίτη Νίκο Τόσκα και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού και των βουλευτών Αντρέα Μιχαηλίδη του ΣΥΡΙΖΑ και Νότη Μηταράκη της Νέας Δημοκρατίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί το θέμα της δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου στη θέση «18», ενώ θα εξεταστούν τρόποι για την αποσυμφόρηση του νησιού. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του δήμου έχουν κάνει τη χαρτογράφηση του χώρου στο 18ο χιλιόμετρο Χίου – Βολισσού και μένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως ενδιαφερόμενου φορέα, να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Την ίδια ώρα, στη Μυτιλήνη, οι κάτοικοι της Μόριας, διεκδικώντας λύσεις ως προς την αποσυμφόρηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου που λειτουργεί στην περιοχή τους και μετά τα προχθεσινά επεισόδια, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 26 Ιουλίου με πορεία από την Επάνω Σκάλα στη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής.

Σημειώνεται οτι σήμερα Πέμπτη -και σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου- στα νησιά ζουν 9.919 πρόσφυγες και μετανάστες που περιμένουν απάντηση επί αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει. Από αυτούς 4.344 είναι στη Λέσβο, 3.460 στη Χίο και 2.115 στη Σάμο. Το τελευταίο 24ωρο, από χθες Τετάρτη μέχρι και σήμερα Πέμπτη το πρωί, στη Λέσβο πέρασαν 58 άτομα ενώ οι ροές στη Χίο και στη Σάμο ήταν μηδενικές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε