Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Λέσβος: Έκρηξη γκαζιού σκότωσε 5χρονο αγοράκι και την 60χρονη γιαγιά του – Με σοβαρά εγκαύματα μια μητέρα και το παιδί της

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

– Η γιαγιά μαγείρευε μέσα στη σκηνή όταν εξερράγη η φιάλη υγραερίου
– Γιαγιά και εγγονός κάηκαν καθώς εγκλωβίστηκαν μέσα στην πλαστική σκηνή τους
– Η φωτιά μεταδόθηκε στης διπλανές σκηνές πάνω από 10 οι τραυματίες
– Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκαν με C-27 μια γυναίκα με το παιδί της
– Ξέσπασαν επεισόδια, χρειάστηκε να εκκενωθεί το κέντρο της Μόριας

Πανικός ξέσπασε μέσα στη νύχτα στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου. Όλα ξεκίνησαν από την έκρηξη σε φιάλη υγραερίου σε μια από τις σκηνές των προσφύγων.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ως τώρα μια 60χρονη γυναίκα από το Αφγανιστάν προσπαθούσε να μαγειρέψει όταν η φιάλη άρπαξε φωτιά. Η φωτιά γρήγορα μεταδόθηκε σε ολόκληρη τη σκηνή με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να βρει τραγικό θάνατο τόσο η 60χρονη γυναίκα όσο και ο πέντε ετών εγγονός της.

Οι φλόγες ωστόσο γρήγορα μεταδόθηκαν και στις διπλανές σκηνές. Επικράτησε πανικός. Δυστυχώς όμως γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι υπήρχαν σοβαρά τραυματίες στην διπλανή ακριβώς σκηνή, μια σκηνή που ανήκε στην ίδια οικογένεια. Η μητέρα του πεντάχρονου αγοριού και το δεύτερο παιδί της είχαν υποστεί σοβαρά τραύματα και εγκαύματα. Άμεσα διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται η γυναίκα από το Αφγανιστάν και το μικρό παιδί να μεταφερθούν στην Αθήνα με C-27 καθώς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Έφτασαν λίγο πριν από τις 08:00 στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από εκεί τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


Ξέσπασαν ωστόσο και επεισόδια. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο δέχθηκαν επίθεση κάποιων προσφύγων και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Με ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τουλάχιστον 10 άτομα με εγκαύματα, αλλά και με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των καπνών.


Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι ενώ υπήρχε σε εξέλιξη προσπάθεια να σβήσει η φωτιά, ορισμένοι μετανάστες πυρπόλησαν κάποια κοντέινερ του κέντρου με αποτέλεσμα να ενταθεί το αίσθημα του πανικού. Χρειάστηκε μάλιστα να εκκενωθεί και το κέντρο ανηλίκων μεταναστών που λειτουργεί μέσα στο hot spot της Μόριας.

Τελικά, περίπου στις 3 τα χαράματα οι φωτιές έσβησαν, ένας μεγάλος όμως αριθμός ανθρώπων θα περάσει τη νύχτα στην ύπαιθρο, αφού οι σκηνές τους με όλα τους τα υπάρχοντα κάηκαν.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε