Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Λέσβος: Κλείνουν δρόμους για να μην τους κλείσουν… τη ΔΟΥ και το Ειρηνοδικείο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Πλωμαρίου…

Σήμερα, με μπλόκα στην περιοχή της Λάρσου, διέκοψαν επί ώρες μέχρι και νωρίς το απόγευμα, τόσο την κατεύθυνση της εθνικής οδού προς την Καλλονή, όσο και προς την κατεύθυνση της Γέρας και του Πλωμαρίου.

Eδώ και 15 μέρες έχει καταληφθεί και δεν λειτουργεί η Δ.Ο.Υ. Πλωμαρίου, ενώ κατειλημμένο παραμένει το Ειρηνοδικείο. Ματαιώθηκαν δικάσιμες στο Ειρηνοδικείο και στη Μεταβατική Έδρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης. Κατειλημμένη, ακόμη, παραμένει και η Δημοτική Κοινότητα Πλωμαρίου.

Οι συγκεντρωμένοι σήμερα μοίραζαν ψήφισμα της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης, με το οποίο δήλωναν πως ο αγώνας όλων των Πλωμαριτών, είναι αγώνας του νησιού ολόκληρου. «Είμαστε εδώ για να δώσουμε το δυναμικό παρών ενάντια στον ‘Καλλικράτη’, κατά της υποδούλωσης και της εξαθλίωσης της Λέσβου», αναφερόταν μεταξύ άλλων.

Την επόμενη βδομάδα θα γίνει προσπάθεια συντονισμού με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων όλου του νησιού, ώστε ο αγώνας που ξεκίνησε από το Πλωμάρι να μετατραπεί σε παλλεσβιακό. Μάλιστα έχει προγραμματισθεί το Συντονιστικό όργανο των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, να συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα στην Καλλονή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε