Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Λέσβος: Συγγενείς τετραπληγικού τον άφησαν στο ΙΚΑ γιατί δεν μπορούν να τον συντηρήσουν

Λέσβος: Συγγενείς τετραπληγικού τον άφησαν στο ΙΚΑ γιατί δεν μπορούν να τον συντηρήσουν

Απίστευτο κι όμως …Ελληνικό ! Η οικονομική κρίση και τα έξοδα οδήγησαν τους συγγενείς ενός 43χρονου τετραπληγικού να τον αφήσουν στο ΙΚΑ για να τον φροντίζουν

Συγγενείς 43χρονου τετραπληγικού από το Πλωμάρι της Λέσβου, πήραν σήμερα το πρωί τον ασθενή τους και με δανεικό φορείο τον μετέφεραν στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Μυτιλήνης.

Εκεί ειδοποίησαν τους διευθυντές του Ιδρύματος, ότι τους τον παραδίδουν, γιατί δεν μπορούν οικονομικά να τον συντηρήσουν.

Σύμφωνα με την οικογένεια του ασθενούς, εδώ και τρεις μήνες το ΙΚΑ τους έκοψε το επίδομά του, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να του πάρουν ούτε τα φάρμακα, ούτε πάνες και ούτε άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης.

Όπως γράφει το LesvosNews.gr που μίλησε με το διευθυντή του διοικητικού τμήματος του ΙΚΑ Μυτιλήνης κ. Κλαδογέννη, ο οποίος είπε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφού οι ασθενείς που παίρνουν το επίδομα αυτό, περνούν κάθε δύο χρόνια από επιτροπές.

Με εγκύκλιό του όμως το Υπουργείο Υγείας, άλλαξε πρόσφατα τον κανονισμό και τώρα δεν θα περνούν από επιτροπές, αλλά θα εξετάζονται κατ΄ οίκον από γιατρό, που θα επισκέπτεται τον ασθενή και θα συντάσσει την έκθεσή του.

Στη Λέσβο υπάρχουν περίπου 53 ασθενείς για να εξεταστούν από γιατρούς και λόγω της έλλειψης προσωπικού, οι εκθέσεις των γιατρών καθυστερήσουν σημαντικά, με αποτέλεσμα οι παραπληγικοί να μην εισπράττουν το επίδομα, για περισσότερο από πέντε μήνες χρονικό διάστημα.

Έτσι οι συγγενείς του ασθενούς από το Πλωμάρι, μη αντέχοντας στα οικονομικά έξοδα, αναγκάστηκαν να πάνε τον άνθρωπό τους στο ΙΚΑ και να τον «παραδώσουν» στους αρμοδίους.

Τελικά ύστερα από παρέμβαση του κ. Κλαδογέννη, ο ασθενής εξετάστηκε επί τόπου από γιατρό, ο οποίος συνέταξε και την έκθεση του, για να αποσταλεί στην αρμόδια επιτροπή προς έγκριση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε