Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Λέσβος: Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητάει ο Σπίρτζης για τις δηλώσεις που προκαλούν πανικό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Ας σεβαστούν τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων” αναφέρει η ανακοίνωση υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών “με αφορμή ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και ανακριβείς δημόσιες δηλώσεις και εκτιμήσεις ατόμων που επικαλούνται την επιστημονική τους ιδιότητα, σε σχέση με τον σεισμό της 12-6-2017 που έπληξε τη Λέσβο, καλεί τους πάντες να αρθούν στο ύψος της ευθύνης που απαιτούν οι περιστάσεις”.

Και η ανακοίνωση συνεχίzει:

“Να σεβαστούν επιτέλους τον πόνο και την καθημερινή αγωνία των ανθρώπων, ιδιαίτερα της Λέσβου και να σταματήσουν να τους δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό και αναστάτωση. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης απέστειλε προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επιστολή…”.

Στην επιστολή του κυρίου Σπίρτζη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τονίζεται ότι η πολιτεία έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα μετά τον σεισμό όμως “δυστυχώς, εν μέσω της κρισιμότητας της κατάστασης αυτής, άτομα επικαλούμενοι την επιστημονική τους ιδιότητα, προβαίνουν δημοσίως σε ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και ανακριβείς δηλώσεις και εκτιμήσεις, που παρεμποδίζουν σοβαρά το ανωτέρω έργο της και δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό και αναστάτωση στους κατοίκους, πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον και ζημιώνοντας περαιτέρω ανεπανόρθωτα την οικονομία των νησιών εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου. Μετά ταύτα, σας γνωρίζουμε όλα τα ανωτέρω και παρακαλούμε να προβείτε στα εκ νόμου προβλεπόμενα, προκειμένου η Πολιτεία ανεμπόδιστα να επιτελέσει το έργο της”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε