Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λέσβος: Το ασθενοφόρο δεν είχε ασφάλεια και δεν πήγε σε ασθενή που κινδύνευε

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.03.2012 | 16:26
Πρώτη δημοσίευση: 27.03.2012 | 16:26

Συνέβη στο Ακράσι και είναι ένα ακόμα δείγμα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας.

Ένας 50χρονος αγρότης υπέστη διπλό σοβαρό εγκεφαλικό, ενώ βρισκόταν στο χωράφι του. Αμέσως οι συγχωριανοί του που βρίσκονταν κοντά, ζήτησαν τηλεφωνικά να έρθει ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.
Η απάντηση που πήραν όμως, τους άφησε με ανοιχτό το στόμα.

Δεν μπορούσαν να τους στείλουν το ασθενοφόρο, διότι δεν ήταν ασφαλισμένο και δεν επιτρεπόταν να κυκλοφορεί. Εν τω μεταξύ ο ασθενής βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και κινδύνευε άμεσα η ζωή του.

Σύμφωνα με το Lesvosnews.gr ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Ακρασίου Νίκος Καρτέλλης, κάλεσε ασθενοφόρο από τη Μυτιλήνη, αφού δεν υπήρχε πλέον άλλη λύση και ήταν ορατός ο κίνδυνος για τον 50χρονο, να χάσει τη ζωή του.

Πράγματι μετά από μία περίπου ώρα, το ασθενοφόρο έφτασε στο Ακράσι και παρέλαβε τον ασθενή.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Δημήτρης Κατσιφαράκης, στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου υπάρχουν δύο ασθενοφόρα.

Το ένα είχε μηχανική βλάβη και η εταιρεία που θα έστελνε τα ανταλλακτικά ζητούσε προκαταβολικά τα χρήματα, χωρίς αυτό να είναι εφικτό, ενώ το δεύτερο αθενοφόρο ανήκε στην τέως Δημοτική Αρχή Πλωμαρίου και νυν του Δήμου Λέσβου και δυστυχώς είναι παροπλισμένο, αφού δεν έχουν πληρωθεί από το Δήμο, ούτε τα ασφάλιστρα, αλλά ούτε και τα τέλη κυκλοφορίας !!!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο