Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μαγνησία: Αυτό είναι το νησί που προσπαθεί να αγοράσει ο Ιβάν Σαββίδης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μέχρι τώρα έχει εκδηλωθεί πολλές φορές αγοραστικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο νησί από ισχυρούς επιχειρηματίες, αλλά οι όποιες προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του.O Ιβάν Σαββίδης όμως θέλει να προχωρήσει…

Η πανέμορφη Σκιάθος και το νησάκι «Τσουγκριάς», φαίνεται να εντάσσονται στο χάρτη των επόμενων επενδυτικών κινήσεων του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει στραφεί στον τομέα του real estate. Ο θεμέλιος λίθος των επενδυτικών κινήσεων του κ. Σαββίδη, φαίνεται ότι θα μπει με τη δημιουργία ελικοδρομίου σε περιοχή που έχει εντοπιστεί κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. Το ελικοδρόμιο ανοίγει για τον επιχειρηματία τον αεροδιάδρομο για συχνότερες επισκέψεις στο νησί, το οποίο είχε επισκεφθεί και το καλοκαίρι του 2015 με το ιδιωτικό του ελικόπτερο. Τότε ελλείψει ελικοδρομίου, είχε προσγειώσει το ελικόπτερο σε δημόσιο χώρο, προκαλώντας αντιδράσεις κατοίκων. Ο κ. Σαββίδης όμως εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει και σε επιχειρηματικές επενδύσεις στο πανέμορφο νησί, συνδυάζοντας δουλειά και διακοπές σε ένα μέρος που φέρεται να λατρεύει τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ, μαγεμένος από την ομορφιά του νησιού των Βορείων Σποράδων, έχει ήδη δώσει εντολή στους συνεργάτες του να εντοπίσουν ευκαιρίες για επενδύσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Σκιάθο αυτή την περίοδο διατίθενται προς πώληση οικόπεδα – «φιλέτα» και μάλιστα κοντά σε δημοφιλείς παραλίες, όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ή και ξενοδοχεία μπουτίκ.

Εκτός όμως από το σαφάρι αναζήτησης οικοπέδων εντός της Σκιάθου, ο κ. Σαββίδης βολιδοσκοπεί τον Τσουγκριά, που βρίσκεται απέναντι από το λιµάνι του νησιού του Παπαδιαµάντη και μοιάζει µε επίγειο παράδεισο. Μέχρι τώρα έχει εκδηλωθεί πολλές φορές αγοραστικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο νησί από ισχυρούς επιχειρηματίες, αλλά οι όποιες προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του.

Διοικητικά η νησίδα ανήκει στον δήµο Σκιάθου, ενώ ως ιδιοκτήτες της εµφανίζονται η Μονή Ευαγγελίστριας Σκιάθου και δύο επιχειρηματικές οικογένειες, η οικογένεια Επιφανειάδη και η οικογένεια Φιξ. Ο Τσουγκριάς είναι καλυμμένος από πυκνή βλάστηση, κυρίως πεύκα, και οι σµαραγδένιες παραλίες του µαγνητίζουν τους τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς µήνες. Η έκτασή του είναι 1,14 τετραγωνικά χιλιόµετρα και οι επισκέπτες τον προσεγγίζουν µε τουριστικά σκάφη από το λιµάνι της Σκιάθου ή µε τα τέντερ από τα κότερα που κατακλύζουν τα καλοκαίρια την περιοχή. Ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του, αφού ρώτησαν κι έµαθαν τα πάντα για το νησί, άφησαν ανοιχτό το παράθυρο για το µέλλον, ώστε να επαναληφθούν οι συζητήσεις.

Το «άνοιγµα» του επιχειρηµατία στον τοµέα του τουρισµού ξεκίνησε µε τη διαχείριση του ιστορικού ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» από εταιρεία του οµίλου του, µε το ύψος της επένδυσης να ξεπερνάει τα 12 εκατ. ευρώ. Στα σχέδια του οµίλου είναι και η αναμόρφωση του ξενοδοχείου «Ξενία» στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Οι πληροφορίες θέλουν τον όµιλο Σαββίδη να έχει δεκάδες ξενοδοχειακά συγκροτήµατα σε όλη τη χώρα και να µελετά προσεκτικά τις επόµενες κινήσεις του στον τοµέα του τουρισµού. Στο στόχαστρό του έχουν µπει ξενοδοχειακές µονάδες στην Κρήτη, ακόµα και στη Ρόδο.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε