Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαίνονται οι φωτιές σε Ζάκυνθο και Καλαμπάκα – Μετρά τις πληγές της η Χίος!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα…

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι ρίψεις από ελικόπτερα για τον περιορισμό της φωτιάς στην περιοχή της Καλαμπάκας, η οποία σύμφωνα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής εξελίσσεται καλύτερα…

Από την πλευρά του Ορθοβουνίου, απ’ όπου και ξεκίνησε η φωτιά χθες το μεσημέρι, δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος και αυτό που οι πυροσβέστες προσπαθούν είναι να την περιορίσουν και να μην φύγει προς τα Χάσια. Οι κάτοικοι της Οξύνειας και του Κακοπλευρίου πάντως δεν κοιμήθηκαν όλη τη νύχτα, βλέποντας τις φλόγες να είναι κοντά στα χωριά τους…

Για την κατάσβεσή της συνδράμει ένα ελικόπτερο, ενώ συνολικά επιχειρούν 20 οχήματα με 60 περίπου άνδρες της πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται 6 πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, στη θέση Μεσοράχη, στο Κορακονήσι, σε πευκοδάσος στις Άνω Βολίμες, στην Έξω Χώρα και τον Υπεράγαθο. Στο έργο της κατάσβεσης, επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 56 άτομα ως πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά, που ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (22-08-2012), σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στην Ερμακιά Κοζάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Καλαμπάκα:Καίγονται σπίτια στο Ορθοβούνι – Κλειστή η Ε.Ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων

Κάηκε το 1/3 της Χίου – Μαίνονται δεκάδες φωτιές σε όλη την Ελλάδα!


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε