Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μακεδονία: -16 στην Φλώρινα, -10 στην Καστοριά, -6 στην Θεσσαλονίκη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνθήκες ολικού παγετού, χιόνια στα ορεινά και πολικές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη Φλώρινα ο υδράργυρος έπεσε το πρωί στους -16 βαθμούς Κελσίου, ενώ χιόνια έπεσαν στην Καστοριά με τη θερμοκρασία να είναι στους -10 βαθμούς. Αραιή συννεφιά και -6 βαθμούς είχε το πρωί η Θεσσαλονίκη, ενώ, την ίδια ώρα, παρόμοιος ήταν ο καιρός στις Σέρρες με το θερμόμετρο να δείχνει -8 βαθμούς.

Ήλιος με δόντια στην Αλεξανδρούπολη όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -7 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακά και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και από αργά το βράδυ και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα αργά το απόγευμα στη Δυτική Μακεδονία κι από το βράδυ στην Κεντρική Μακεδονία.

Η πορθμειακή γραμμή Πρίνου – Καβάλας λειτουργεί για την ώρα κανονικά. Στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, παραμένουν κλειστές για τα οχήματα οι διαβάσεις των ποταμών Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Ποντικόρεμα (οικισμού Αρριανών) και μεταξύ Εβρένου – Ιασίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση της Αστυνομίας, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας και Βιτσίου), Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) και Καστοριάς – Αμυνταίου. Το ίδιο ισχύει για τα οχήματα που κινούνται στα ορεινά των Γρεβενών (προς Σαμαρίνα, Μέτσοβο, Περιβόλι και το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας).

Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικό κέντρα ”Καϊμακτσαλάν” στο όρος Βόρας της Πέλλας, Ελατοχωρίου της Πιερίας, ”3-5 Πηγαδίων” και Σελίου της Ημαθίας. Αλυσίδες απαιτούνται, επίσης, για την κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Καστανερής – Λιβαδίων (από το 3ο έως 18ο χλμ.), Κατερίνης – Ελασσόνας (από το 22ο έως το 41ο χλμ.) και στην παλιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης (από το 81ο έως το 98ο χλμ, μέσω Καστανιάς).

Εξάλλου, αλυσίδες απαιτούνται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
-16,2 η θερμοκρασία στο Νευροκόπι – Κλειστά σχολεία στην Αττική – Έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα

Φθιώτιδα: Η κακοκαιρία έκοψε τη χώρα στα δύο – Πυκνό χιόνι στην εθνική!

Εύβοια: Χιόνι μέχρι τη θάλασσα – Φωτογραφίες από τη χιονισμένη Χαλκίδα!

Δυτική Ελλάδα: Πολικές θερμοκρασίες και προβλήματα στους δρόμους!

 

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε