Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μακεδονία: Η απάτη των 200.000€ – Πως παγιδεύτηκαν 11 άτομα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

O πρωταγωνιστής της υπόθεσης εξαπάτησε 11 ανυποψίαστους επιχειρηματίες και ιδιώτες από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας…

από τους οποίους απέσπασε πάνω από 83.000 ευρώ, πουλώντας τους «μαϊμού» ασφαλιστικά συμβόλαια που υποτίθεται ότι θα τους απέφεραν ελκυστικά επιτόκια.

Οι αστυνομικές αρχές της Βορείου Ελλάδος έγιναν τους τελευταίους μήνες αποδέκτες αλλεπάλληλων καταγγελιών για τη δράση του 45χρονου απατεώνα, ο οποίος συνελήφθη τελικά, χθες το μεσημέρι (01-11-2012), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από το Δεκέμβριο του 2010 έως τον περασμένο Αύγουστο απέσπασε από τα θύματά του 83.267 ευρώ, ενώ επιχείρησε να εξαπατήσει άλλα τέσσερα άτομα. Το δε προσδοκώμενο κέρδος από την παράνομη δράση του υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης, που κατά το παρελθόν είχε καταδικασθεί για παρόμοια αδικήματα, παρουσιαζόταν ως διευθυντής Βορείου Ελλάδος γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας κι αφού έπειθε τα θύματά του να υπογράψουν τα «προσοδοφόρα» ασφαλιστικά συμβόλαια, εισέπραττε κανονικά τα χρήματα από τους «πελάτες» του, δίχως όμως να τους παραδίδει τα συμβόλαια ή σε άλλες περιπτώσεις τους παρέδιδε, αντί για γνήσια, πλαστά αντίγραφα συμβολαίων.

Στη διάρκεια έρευνας σε γραφείο γενικών ασφαλίσεων που διατηρούσε ο 45χρονος στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, βρέθηκε και κατασχέθηκε υλικοτεχνικός εξοπλισμός που διευκόλυνε την τέλεση των προαναφερόμενων αδικημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Πύργος:Σάλος για την αποβολή μαθήτριας,που σήκωσε τη γροθιά στην παρέλαση-Βίντεο!

Λασίθι: Πακιστανός κατήγγειλε ότι τον βίασε Έλληνας – ”Ήθελε” λέει ο κατηγορούμενος!

Ρόδος:”Στα μαύρα” το νησί για τον θάνατο 17χρονης μαθήτριας!

Ηράκλειο:”Δεν ξέρω πως πέθανε ο γέρος-Εμείς μόνο τον ληστέψαμε”!

Χανιά:Τρόμος και αίμα σε σουβλατζίδικο – Μεθυσμένοι μαχαίρωσαν τον ψήστη!

Κως:Το πιο δυσάρεστο τηλεφώνημα για οικογένεια που κατάγεται απ’το νησί!

Αχαϊα:Πώς μεταφέρονται οι ασθενείς νοσοκομείου, όταν δεν υπάρχουν ασθενοφόρα;

Κρήτη:Συγκλονίζουν τα δάκρυα του πατέρα,που δεν αντέχει μακριά απ’τα παιδιά του!

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε