Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μακεδονία: Μαθητές και γονείς απέκλεισαν την Ε.Ο. Δράμας-Καβάλας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας της εθνικής Οδού Καβάλας – Δράμας στο ύψος του κόμβου του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων προχώρησαν οι μαθητές και οι γονείς του Δημοτικού σχολείου Πολύστυλου – Δάτου…

αντιδρώντας έτσι στην πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για κατάργηση του δημοτικού σχολείου και τη συνένωσή τους με το δημοτικό σχολείο των Φιλίππων. Με τη χρήση τρακτέρ και με πανό στα χέρια οι μαθητές προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου έχοντας τη συμπαράσταση των δασκάλων του σχολείου αλλά και της διοίκησης του Δήμου Καβάλας.

Οι γονείς των μαθητών υπογραμμίζουν ότι το σχολείο τους βρίσκεται στο κέντρο μιας ταχύτατα αναπτυσσόμενης περιοχής, πάνω στον κεντρικό οδικό κόμβο Καβάλας – Δράμας όπου τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνονται παραγωγικές μονάδες, πολυκαταστήματα, νοσηλευτικές μονάδες με άμεση συνέπεια την μετακίνηση πολλών εργαζόμενων με τις οικογένειές τους στην περιοχή. Επιπλέον τονίζουν και την τάση αποκέντρωσης που υπάρχει και πολλές οικογένειες αναζητούν φθηνότερες κατοικίες εκτός της πόλης της Καβάλας με αποτέλεσμα να αναζητούν νέες μόνιμες κατοικίες στην παραπάνω περιοχή.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής σε δηλώσεις του επισήμανε ότι το δημοτικό σχολείο Πολύστυλου – Δάτου διαθέτει τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Επίσης, στους χώρους του σχολείου στεγάζεται και λαογραφικό μουσείο με μεγάλο αριθμό εντυπωσιακών εκθεμάτων με ιστορία εκατοντάδων ετών.

Να σημειωθεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με ομόφωνη απόφασή του έχει εκφράσει την αντίθεσή του στις σχεδιαζόμενες, όπως επισημαίνει, συνενώσεις, συγχωνεύσεις, μετακινήσεις ή καταργήσεις σχολείων, από τη στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει κανένας διάλογος για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε