Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Μακεδονία: Ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά καυσίμων!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέχρι το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός των περισσότερων πρατηρίων στο νομό Θεσσαλονίκης με βενζίνη…

χάρη στην κίνηση ιδιωτικών βυτιοφόρων και επιταγμένων οχημάτων δημόσιας χρήσης, από το απόγευμα του Σαββάτου.
Στο μεταξύ, γεμάτες δεξαμενές έχει πλέον το 40% – 50% των πρατηρίων στους περισσότερους νομούς της Κ. Μακεδονίας, ενώ κανονικά λειτουργούν και οι μεταποιητικές βιομηχανίες ροδάκινου της Ημαθίας, καθώς από χθες το βράδυ ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός τους με μαζούτ.

Αναλυτικότερα, ξεπερνούν τα 700 τα φύλλα πορείας για την πολιτική επιστράτευση, που έχουν επιδοθεί σε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης, μετά την απόφασή τους να συνεχίσουν την απεργία διαρκείας, σύμφωνα με την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Ο αριθμός των πρατηρίων, που έχουν ήδη εφοδιαστεί με βενζίνη στο νομό Θεσσαλονίκης, ξεπερνά το 50%, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηρίων Καυσίμων «Άγιος Χριστόφορος», Σπύρος Μελίδης. «Πιστεύω ότι η κατάσταση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί», πρόσθεσε.

Κανονικά εφοδιάζονται με μαζούτ από χθες το βράδυ τα κονσερβοποιεία της Ημαθίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλέον περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα «σωθεί» τουλάχιστον η ποικιλία ροδάκινου «Άνδρος», που συγκομίζεται αυτή την περίοδο. Πάντως, από τις ποικιλίες που κανονικά θα έπρεπε να συλλεχθούν κατά τις προηγούμενες ημέρες -«Λοάντελ», «Φορτούνα» και «Α-37»- είναι ζήτημα αν έχει διασωθεί το 10%, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους στη συγκομιδή…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε