Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μακεδονία: Πανδαιμόνιο για τον Π.Ψωμιάδη στο περιφερειακό συμβούλιο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου κεντρικής Μακεδονίας, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη… (δείτε το βίντεο)

Την ένταση πυροδότησε η δήλωση του εκπροσώπου της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς – Ανταρσία σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, Καλλικράτη», Γιάννη Κούτρα, ο οποίος ανέφερε: «το θέμα που συζητάμε είναι η κορυφή του παγόβουνου. Δεν θεωρούμε ότι είναι εξαίρεση. Η παράταξη Ψωμιάδη είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά».

Ακολούθησαν αντιδράσεις από περιφερειακούς συμβούλους, ενώ η πρόεδρος του Συμβουλίου, Αθηνά Αηδονά, ζήτησε από τον κ. Κούτρα να ανακαλέσει λέγοντας ότι οι δηλώσεις του προσβάλλουν ολόκληρη την παράταξη. Ο κ. Κούτρας δεν ανακάλεσε, μερίδα περιφερειακών συμβούλων κινήθηκε προς το μέρος του όσο ακόμη βρισκόταν στο βήμα και η πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση η οποία συνεχίστηκε αργότερα.

Με αφορμή το παραπάνω επεισόδιο η κ. Αηδονά γνωστοποίησε ότι, η παράταξη Ψωμιάδη θα προσφύγει για το θέμα στη δικαιοσύνη.  Στη συζήτηση που προηγήθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ευχαρίστησε το λαό της Μακεδονίας για τη στήριξή του, δήλωσε ότι σέβεται τη δικαιοσύνη και σχολίασε: «χαίρομαι γιατί από μένα ξεκινά η κάθαρση. Για 1.000 ευρώ παράβαση είναι πιθανό να πάω σπίτι μου. Ωστόσο στέλνω ένα μήνυμα: ο Ψωμιάδης έχει και συνέχεια».

Από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ο Γιώργος Πασχαλίδης σχολίασε, ότι δεν θα εξετάσει το νομικό περιεχόμενο του θέματος, αλλά δεν επιθυμεί τα γεγονότα αυτά να δυσχεράνουν τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε ότι ο κ. Ψωμιάδης δεν είναι θύμα πολιτικής δίωξης αλλά θύμα ενός αντιδραστικού νόμου, του «Καλλικράτη» τον οποίο στηρίζει.

Ο επικεφαλής της Οικολογίας – Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τρεμόπουλος, χαρακτήρισε την απόφαση κατά του κ. Ψωμιάδη ως καταδίκη μιας λαϊκιστικής συμπεριφοράς, τόνισε ότι δημοκρατία σημαίνει έλεγχος και κατηγόρησε τον περιφερειάρχη ότι τον στοχοποίησε ως εχθρό για να ξεφύγει από τα δύσκολα. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα καταθέσει εναντίον του μήνυση για πλαστογράφηση των απόψεών του στο ζήτημα των Σκοπίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε