Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Μακεδονία:Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 5 δήμοι λόγω κακοκαιρίας!

Σε εξέλιξη οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την αποκατάσταση των ζημιών…

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Βόλβης, Αριστοτέλη, Πολυγύρου, Σιθωνίας και Κασσάνδρας, στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις σφοδρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Στο Δήμο Βόλβης Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως είπε ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλαμάτης έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 100 σπίτια, καταστήματα και αποθήκες, ενώ τα ορμητικά νερά της βροχής παρέσυραν μια γέφυρα, στον οικισμό Μελισσουργού, και προκάλεσαν καταστροφές στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Από τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ από το πρωί υπάλληλοι με μηχανήματα συνεχίζουν τον καθαρισμό των δρόμων και την άντληση υδάτων. Το βράδυ  αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Καβάλας, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του οδικού κόμβου της Ρεντίνας από τις λάσπες και τα κλαδιά δέντρων που παρέσυρε η βροχή.

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλβης τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί και άλλες φορές από πλημμύρες και ο κ. Γαλαμάτης δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή τους, με δεδομένο, όπως υπογράμμισε, ότι ακόμα και οι συνηθισμένες βροχοπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στους οικισμούς του Δήμου, αλλά και στο οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, κλιμάκια υπαλλήλων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός από το Δήμο Βόλβης, καταγράφουν τις ζημίες και πραγματοποιούν αυτοψίες σε έργα υποδομών, στους Δήμους Σιθωνίας, Κασσάνδρας και Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Ανάλογες καταγραφές πραγματοποιούνται από το πρωί και σε γεωργικές καλλιέργειες, που υπέστησαν ζημίες από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων δύο ημερών, κυρίως στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας.

«Υπάρχουν καταστροφές, αλλά είναι μικρότερες σε σχέση με άλλες χρονιές. Το ευχάριστο είναι ότι τις επόμενες 4 τουλάχιστον ημέρες προβλέπεται ηλιοφάνεια στην Κεντρική Μακεδονία, γεγονός που θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε την αποκατάσταση των ζημιών», είπε ο προιστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Κώστας Κοκολάκης.

Στη βόρεια Χαλκιδική, και κυρίως στους οικισμούς Αρναίας και Παλαιοχωρίου, ολοκληρώθηκε η άντληση των υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, ενώ στο Δήμο Σιθωνίας, συνεργεία υπαλλήλων καθαρίζουν το οδικό δίκτυο από τις πέτρες, τα χώματα και τα σπασμένα κλαδιά δέντρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Θεσσαλονίκη: Χωριό… ”βομβαρδισμένο” από την κακοκαιρία – Δείτε φωτορεπορτάζ!

Λευκάδα: Φωτογραφίες και βίντεο από τη βιβλική καταστροφή με ένα νεκρό!

Αποκαλυπτικά βίντεο από το χτύπημα της κακοκαιρίας σε Κέρκυρα, Αγρίνιο και Ηγουμενίτσα!

Ζημιές στο Αγρίνιο από την κακοκαιρία – Έπεσαν δέντρα και διαφημιστικές πινακίδες

Δείτε τι καιρό θα κάνει σε 300 πόλεις σε όλη την Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT WEATHER CENTER

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε