Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Μας έκλεψαν την ιδέα για την Alexanderderland”!

Η Δήμαρχος Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Η Δήμαρχος Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την αντίθεση της στην πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργου Τσαμασλή, για δημιουργία θεματικού πάρκου με το όνομα Alexanderderland στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η δήμαρχος της Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, τονίζοντας πως αποτελεί αντιγραφή παλαιότερης ιδέας της δικής της διοίκησης.

“Θεωρούμε απαράδεκτη την πρόταση για δημιουργία πάρκου με τη ζωή του Μέγα Αλέξανδρου στη Θεσσαλονίκη. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο από το 2007. Είναι ένα πρότζεκτ στο οποίο έχουμε δώσει μεγάλη σημασία. Θα πρέπει κάποιοι να σεβαστούν τους τόπους του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία”, δήλωσε η κυρία Ουσουλτζόγλου.

Στα σχέδια του δήμου Βέροιας είναι η δημιουργία ενός “Ιστορικού Θεματικού Πάρκου Μακεδονικού και Ελληνικού Πολιτισμού”, σε έκταση 350 στρεμμάτων δίπλα στο φράγμα του Αλιάκμονα, κοντά στη Βεργίνα.
Το θεματικό πάρκο θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- χώρους στάθμευσης και διοίκησης, τρεις μόνιμες εκθέσεις, ξενοδοχειακή μονάδα, αμφιθέατρο, υπαίθριους χώρους αφήγησης και βιβλιοθήκη.

Διαβάστε ακόμα:

Alexanderland όπως… Disneyland

Eurovision 2013: Ο Μ. Αλέξανδρος στο video clip των Σκοπίων!

Πρόκληση των Σκοπιανών – Ο Μέγας Αλέξανδρος σε πιστωτική!

Θεσσαλονίκη: Τα οικονομικά του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα σκάνδαλα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε