Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Κεντρική Μακεδονία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα αυτοκίνητα κικλοφορούν μόνο με αλυσίδες τόσο στο επαρχιακό όσο και στο παλιό εθνικό οδικό δίκτυο. Οι περισσότεροι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς λόγω του παγετού.

Από χθες το βράδυ χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλονίκη πέφτει χιόνι στην Επανωμή, όπου έχει πάει αλατιέρα και επιχειρεί διαρκώς για να ανοίξει ο δρόμος.
Το κύκλωμα Χορτιάτης – Αγ. Βασιλείου παραμένει κλειστό.

Στη Χαλκιδική συνεχίζεται η χιονόπτωση στον ορεινό όγκο. Δύσκολα γίνεται η κυκλοφορία στα βόρεια του Πολυγύρου και μόνο με αλυσίδες. Όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα και επιχειρούν διαρκώς. Τα σχολεία σε Πολύγυρο και Αρναία θα παραμείνουν κλειστά.

Στην Πέλλα 16 μηχανήματα βρίσκονται στα σημεία που παρουσιάζονται προβλήματα. Πυκνή χιονόπτωση σε Αλμωπία και Άρνισσα. Το οδικό δίκτυο διατηρείται ανοικτό, ωστόσο η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες. Τα σχολεία σε όλο το νομό θα παραμείνουν κλειστά.

Στις Σέρρες έχει διακοπή η κυκλοφορία προς Βροντού. Οι δρόμοι στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο του νομού είναι ανοιχτοί. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται λόγω παγετού ενώ τα μηχανήματα δουλεύουν συνεχώς. Και εκεί, χρειάζονται αλυσίδες. Τα σχολεία στο νομό θα είναι ανοιχτά σήμερα.

Στο Κιλκίς, μεγάλα είναι τα προβλήματα από τη συνεχή χιονόπτωση. Στο Μαυρονέρι και Αγιονέρι υπήρχε έντονη χιονόπτωση και ανεμοσούρια ως τις 4:00 το πρωί, με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο στις περιοχές να παραμένει κλειστό. Στην Παιονία διακόπηκε η κυκλοφορία. Οι δρόμοι είναι κλειστοί στα οδικά δίκτυα Ευρωπού προς Πολύπετρο, Καμποχωρίου προς Ρύζια, ενώ αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο από Χωρύγι προς Πολύκαστρο, όπου υπάρχει ένα εκχιονιστικό μηχάνημα που επιχειρεί.
Η εθνική οδός προς Ευζώνους είναι ανοιχτή. Στο υπόλοιπο οδικό επαρχιακό δίκτυο είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα σχολεία σε όλο το νομό θα παραμείνουν κλειστά.

Στην Πιερία το χιόνι έπεφτε πυκνό όλη νύχτα ενώ χρειάζονται αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο. Μηχανήματα επιχειρούν όλη τη νύχτα στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα. Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Πιερίας παραμένει ανοιχτή. Τα σχολεία σε όλο το νομό θα είναι κλειστά.

Στην Ημαθία, συνεχίζεται η χιονόπτωση σε όλο τον νομό και μέσα στην πόλη της Βέροιας.
Τα μηχανήματα βρίσκονται στα σημεία που εντοπίζονται τα προβλήματα και επιχειρούν διαρκώς. Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί. Στα χιονοδρομικά κέντρα και στα ορεινά του νομού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές του νομού θα παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λαμβάνει η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από τις απογευματινές ώρες, αλλά τα θα παραμείνουν έντονα σε Πιερία και Χαλκιδική.

Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα τηλέφωνα 2310 428021 και 6983 337291, ή με τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Διαβάστε ακόμα:

Τσουχτερό κρύο, έπεσε κατακόρυφα η θερμοκρασία – Χιονίζει στην Πάρνηθα, κλειστός ο δρόμος ως το καζίνο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε