Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Με… διαμαρτυρίες συζητήθηκε η αίτηση πτώχευσης του “Αγγελιοφόρου”

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η “Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ” (ΕΒΕ ΑΕ), που εκμεταλλεύεται τις εφημερίδες “Αγγελιοφόρος”, “Αγγελιοφόρος της Κυριακής” και το μηνιαίο περιοδικό “Close Up”. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ζήτησαν να κηρυχθεί η επιχείρηση σε κατάσταση πτώχευσης και να ορισθεί ως ημερομηνία παύσης πληρωμών η 29η Οκτωβρίου.

Επικαλέστηκαν δε την αδυναμία της εκδοτικής εταιρείας να εκπληρώσει κατά τρόπο μόνιμο και γενικό τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις της έναντι των πιστωτών της, συνολικού ύψους 27,1 εκατομμυριων ευρώ. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκε ως μάρτυρας νομικός σύμβουλος της ΕΒΕ ΑΕ, μέχρι πρότινος εκ των μελών του διοικητικού της συμβουλίου, που κατέθεσε ότι η εταιρεία έχει οδηγηθεί σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο.

Η εταιρεία χρωστάει 27,1 εκατομμύρια και είναι σε “πλήρες οικονομικό αδιέξοδο”

Η επιβολή κατασχέσεων εκ μέρους της αρμόδιας ΔΟΥ, η άσκηση επισχέσεων εργασίας σχεδόν από το σύνολο των εργαζομένων, η διακοπή της κυκλοφορίας των δύο εφημερίδων, η σε βάρος της έκδοση πλήθους δικαστικών αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων επιδίκασης μισθών υπέρ των εργαζομένων και ο κλονισμός της εμπορικής της πίστης, είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν την ΕΒΕ ΑΕ στο οικονομικό αδιέξοδο.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της επιχείρησης στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα δεν υφίσταται πλέον σχέδιο εξυγίανσης και είναι αδύνατη η οικονομική της ανόρθωση. Στη διαδικασία δεν ασκήθηκαν παρεμβάσεις από κανέναν από τους πιστωτές της εταιρείας, όπως ασφαλιστικοί οργανισμοί, φορείς του δημοσίου, τράπεζες, εργαζόμενοι.

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν 3,45 εκατομμύρια από μισθούς και αποζημιώσεις!

Εξάλλου, οι δικηγόροι της εταιρείας ζήτησαν από το δικαστήριο να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή για τη διακοπή των κατασχέσεων εις χείρας τρίτων που έχουν ασκήσει δεκάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό, αφού η πρόεδρος τους παρέπεμψε στο αρμόδιο δικαστήριο.

Τη διαδικασία παρακολούθησαν δεκάδες εργαζόμενοι της εταιρείας που από νωρίς συγκεντρώθηκαν στο δικαστικό μέγαρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της πτώχευσης της ΕΒΕ ΑΕ, εξαιτίας της οποίας, όπως λένε, κινδυνεύουν να απολέσουν μισθούς και αποζημιώσεις, ύψους 3,45 εκατ. ευρώ.Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί το προσεχές διάστημα…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε