Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Με κλεμμένες πιστωτικές αγόραζε πανάκριβα πράγματα ένας Πακιστανός στο Ηράκλειο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες έκανε αγορές μέσω διαδικτύου ένας 31χρονος Πακιστανός που συνελήφθη στο Ηράκλειο και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είχε προβεί συνολικά σε 177 παραγγελίες για αγορές προϊόντων από ιστοσελίδες του διαδικτύου, από τις οποίες είχαν εγκριθεί οι 42 με αγορά προϊόντων συνολικής αξίας άνω των 6.000 ευρώ.

Ο 31χρονος τους τελευταίους μήνες είχε κάνει ηλεκτρονικές παραγγελίες από ιστοσελίδες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ως μέσω πληρωμής πιστωτικές κάρτες, που φέρεται να έχουν κλαπεί σε χώρες του εξωτερικού, Αυστραλία, Κολομβία, Καναδά, Η.Π.Α., Μεξικό και Ουγγαρία, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, προσπαθώντας να αγοράσει προϊόντα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. 

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε οι παραπάνω συναλλαγές έχουν γίνει σε βάρος διαχειριστών ιστοσελίδων στο διαδίκτυο και οι 42 από αυτές εγκρίθηκαν από την τράπεζα και θα παραλάμβανε προϊόντα άνω των 6.000 ευρώ. 

Ο 31χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια ελεγχόμενης παράδοσης ήδη απεσταλμένου προϊόντος. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε