Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Με μικρή πτώση ο τουρισμός στη Ρόδο σε σχέση με πέρυσι

Με μικρή πτώση ο τουρισμός στη Ρόδο σε σχέση με πέρυσι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.09.2012 | 22:55

Στα όρια τής περυσινής κίνησης, εξελίσσεται αυτές τις μέρες η τουριστική κίνηση στο νησί τής Ρόδου, γεγονός που έχει θετικές επιπτώσεις στην αγορά του νησιού και στην τοπική οικονομία γενικότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο «Διαγόρας», ο Αύγουστος έκλεισε με μείωση 3,67% σε σχέση με πέρυσι. Ο απολογισμός θεωρείται καλός, από την άποψη ότι τους προηγούμενους μήνες, η πτώση ήταν μεγαλύτερη.

Οι επιχειρηματίες τού νησιού ευελπιστούν ότι σε ανάλογα καλά επίπεδα θα κινηθεί η άφιξη τουριστών και το μήνα Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο, με πτήσεις τσάρτερ έφθασαν στο νησί τής Ρόδου 344.276 επισκέπτες, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν έρθει 357.394 επισκέπτες.

Η πτώση οφείλεται, κυρίως, στο ότι ήρθαν λιγότεροι Γερμανοί, Ιταλοί, Δανοί, Βέλγοι, Ολλανδοί κ.λπ., αγορές που και στους προηγούμενους μήνες είχαν ανάλογη συμπεριφορά.

Αντιθέτως, σημαντικές αυξήσεις σημείωσαν οι Ρώσοι τουρίστες (είναι πλέον η τρίτη δύναμη μετά τους Άγγλους και τους Γερμανούς), οι Γάλλοι, οι Νορβηγοί, ενώ και οι Άγγλοι πήγαν καλά με μικρή αύξηση.   Διαδώστε αυτό το άρθρο