Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Με τη διαθήκη του προικίζει τις νύφες του χωριού του!

Με τη διαθήκη του προικίζει τις νύφες του χωριού του!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.05.2011 | 07:48
Πρώτη δημοσίευση: 01.05.2011 | 12:04

Τριάντα πέντε χρόνια τώρα οι μέλλουσες νύφες από το χωριό Απεσωκάρι της Μεσσαράς απολαμβάνουν τους όρους της πρωτότυπης διαθήκης του συντοπίτη τους που απεβίωσε το 1975.

Ο άνδρας της ιστορίας όπως αναφέρει το cretalive,gr δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε έκανε παιδιά, δημιούργησε όμως μια πολύ μεγάλη περιουσία.

Στην πρωτότυπη διαθήκη του, ο τοπικός ευεργέτης αφήνει το κληροδότημα του για να προικίζει τις νύφες του χωριού του που δεν κατάφερναν να πάρουν πτυχίο!

Η περιουσία του αποτελείται από πλήθος ακινήτων και εμπορικών καταστημάτων κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, και αποφέρει ένα μεγάλο ποσό από μισθώματα.

Μοναδικός όρος στη διαθήκη του είναι αυτά τα χρήματα να κρατούνται σε ένα λογαριασμό και στο τέλος κάθε χρονιάς να κατανέμονται ισόποσα σε όλες εκείνες της κοπέλες από το Απεσωκάρι, που παντρεύονταν στη διάρκεια του έτους.

Απαραίτητη προϋπόθεση, η νύφη να μην διαθέτει κάποιο πτυχίο! Τα χρήματα αρχικά τα διαχειρίζονταν η κοινότητα του χωριού και στη συνέχεια μετά την κατάργηση των κοινοτικών συμβουλίων η Ενορία της εκκλησίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δύο (μέχρι στιγμής) νύφες για φέτος θα πάρουν το αξιοσέβαστο ποσό των περίπου 40.000 ευρώ, η καθεμία!


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook